Mari izgubio od 129. igrača sveta 1Foto: EPA / MIKE NELSON

Vasek Pospišil, trenutno 129. igrač na ATP listi, pobedio je prvog nosioca Endija Marija na startu turnira u Indijan Velsu.

Pospišil je savladao najboljeg tenisera sveta rezultatom 6:4, 7:6 (7-5), posle skoro dva sata igre.

“Ovo je neverovatan osećaj, sve se desilo tako brzo. Imao sam tešku prošlu godinu iz mnogo, mnogo razloga. Osetio sam u poslednjih nekoliko meseci da mi se vraća ‘glad’ za pobedama i da mi je motivacija na terenu na visokom nivou. Predosećao sam da dolazi veliki rezultat, verovao sam u svoje sposobnosti, ali mi je ovo bilo potrebno da skupim sve delove slagalice. Neverovatno je pobediti prvog igrača na svetu, ovo je najveći trijumf u karijeri, oduševljen sam”, rekao je Pospišil.

Mari je izjavio da ne zna zašto je tako jer je trenirao normalno i igrao poprilično dobro na treninzima. „Nekih godina sam igrao dobro, a tokom nekih me baš i nije htelo. Ne znam šta se događa, da li je zbog uslova… Činjenica je da ovde ne igram svoj najbolji tenis”, rekao je Endi, a onda i pohvalio protivnika.

Pospišil će u trećem kolu igrati protiv našeg Dušana Lajovića, koji je pobedio Španca Felisijana Lopesa 2-1, po setovima 6:2, 4:6, 7:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari