Marko Gudurić: Radonjiću je potrebno vreme, Vildoza je za NBA 1foto:Starsport

Postigao je trojku za produžetak u kojem je Fenerbahče bio bolji i umešniji od Panatinaikosa, nanavši „zelenima“ još jedan poraz u Atini (88:94). Marko Gudurić direktno je kumovao otežavanju situacije Dejana Radonjića na klupi atinskog velikana.

Gudurić je već pet sezona u Fenerbahčeu; trenutno je jedan od lidera i neko u koga Dimitirs Itudis ima veliko poverenje. Fener je, takođe, u krizi rezultata i igre u poslednje vreme, s tim u vezi, pobeda u Atini trebalo da im predstavlja podstrek u nastavku Evrolige.

Levoruki bek, ponikao u Crvenoj zvezdi, statistički igra najbolju sezonu u karijeri; prosečno postiže više od 13 poena, uz 3,3 asistencije.

Vrlo je cenjen i od strane saigrača, među kojima ima i onih koji ga porede sa neponovljivim Redžijem Milerom.

Posle utakmice u Atini, u razgovoru za BasketNews, Gudurić je pričao o raznim subjektima na evroligaškoj sceni, počevši od Dejana Radonjića, čoveka koji ga je uveo u prvi tim Crvene zvezde.

Uprkos podršci uprave, crnogorski sturčnjak nikako ne uspeva da napravi sistem igre u kojem će stvari funkcionisati po automatizmu.

„Znam da se mnogo govori o njemu u poslednje vreme, ali identična situacija je bila kada je došao u Crvenu zvezdu. Možete to da proverite. Bila je 2013. godina i nije mnogo ljudi verovalo u njega, ali na kraju je oborio silne rekorde i postao najuspešniji trener u istoriji Crvene zvezde. Za njegov sistem je potrebno vreme, ali su potrebni i igrači koji mogu da igraju kako on želi. Znam da će se vratiti. Imaju novi tim, novog trenera, poput nas i neće biti lako. PAO je veliki klub, trpi ogromne pritiske od strane navijača, ali Milano ima dva ili tri puta veći budžet, pa je izgubio devet utakmica zaredom. Evroliga je luda, izuzetna je konkurencija. Mislim da je treneru potrebno vremena“, pružio je podršku svom nekadašnjem treneru, Marko Gudurić.

Upitan je bio i za Luku Vildozu, kome se NBA avantura završila na sličan način kao i Gudurićeva, bez zapaženijeg učinka.

Marko nije uspeo da se izbori za ulogu u Memfisu, dok Argentinac nije imao sreće u Njujork Niksima zbog povrde stopala, ali ni dovoljno znanja i fizičke snage kako bi se nametnuo stručnom štabu Milvoki Baksa na početku tekuće sezone.

„Sve je to individualna stvar. Zavisi i od situacije, sistema u koji upadnete. Na primer, mislim da bi Vildoza mogao da igra u NBA.“

Gudurić je u konstantnom kontaktu sa nekadašnjim saigračima iz Crvene zvezde. Sa mnogima, poput Nedovića, Mitrovića i Dobrića je prijatelj, tako da je odlično upoznat sa ambijentom u ekpi od dolaska Duška Ivanovića.

„Pričao sam sa Nemanjom Nedovićem, Ognjenom Dobrićem i Lukom Mitrovićem. Uživaju, obožavaju sistem. Svi su srećni i dobro se zabavljaju. Rekli su mi da ih je Ivanović prilično iznenadio.“

Osvrnuo se popularni Gudura i na situaciju u vezi sa zabranom registrovanja Fakunda Kampaca.

„Pomalo je uznemirujuća situacija za čitav klub. Oni žele da igra, on želi da igra, a sada je i Vildoza van stroja. Svi bismo voleli da ga vidimo u akciji. Sjajan je igrač i Evroliga zaslužuje takve košarkaše na terenu. Nadam se da će se uskoro vratiti, ali ne znam šta se desilo i zašto ne može da igra“, uverava Gudurić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari