Maštao o poslu nastavnika fizičkog, a postao jedan od najvećih fudbalera sveta svih vremena: Šta je sanjao i voleo mali Mesi? (FOTO) 1 EPA-EFE/Friedemann Vogel

Internetom kruži „iskopan“ intervju čuvenog kapitena Argentine, kog 18. decembra, u finalu Svetskog prvenstva, čeka borba za jedini nedostajući trofej u impresivnoj karijeri.

Lionel Mesi ga je dao u vreme dok je kao 13-godišnjak iz Omladiinske škole Nuels old bojsa važio za talentovanog klinca, kome se smeši lepa fudbalska karijera.

„Igra na poziciji ofanzivnog plejmejkera u svojoj ekipi. On je samo jedan od talentovanih grača koji se probijaju… i pred njim je velika budućnost. Usprkos ograničenju u visini uspeva prolaziti i po nekoliko igrača u istoj akciji, davati golove i zabavljati se s loptom u nogama“, opisao ga je autor prvog Mesijevog intervjua, u kom je dečkić iz Rosaria odgovorio na brojna leksikonska pitanja za lokalne novine.

Njegovi sugrađani su tako saznali da mali Mesi posle fudbala najviše voli rukomet, da mu je najdraža knjiga Biblija, a glavni životni uzori otac Horhe i kum Klaudio. Lionelu je u to vreme hobi bilo slušanje muzike, omiljeno jelo piletina sa umakom, najbolnija uspomena smrt bake, koja ga je odvela na prvi trening…

Maštao o poslu nastavnika fizičkog, a postao jedan od najvećih fudbalera sveta svih vremena: Šta je sanjao i voleo mali Mesi? (FOTO) 2
foto: screenshot

Rekao je i da bi jednog dana voleo biti profesor fizičkog, igrati seniorski fudbal u domovini, postati reprezentativac Argentine…. Da bi samo nekoliko meseci posle njegova porodica prihvatila poziv Barselone i zajedno sa potonjom zvezdom svetskog fudbala preselila se u Kataloniju. Ostalo je istorija.

Sa španskim velikanom osvojio je sve što se moglo uzeti, podizao trofeje sa sadašnjim klubom, pokupio je i sva zamisliva individualna priznanja, na preko 1.000 nastupa za Barselonu, Pari Sen Žermen i državni tim dao skoro 800 golova i namestio ih još 350, ali nikako mu nije polazilo za rukom da bude svetski šampion sa Gaučosima.

Kako je za Mundijal u Kataru sam rekao da će mu biti zadnji u karijeri, nedeljni meč sa Francuskom (16.00) bića sad ili nikad za Mesija. Na puttu do svog drugog svetskog finala uradio je sve što je mogao da pomogne ekipi, ostalo je još da to kruniše protiv Trikolora. Pod uslovom da mu klupski kolega Kilijan Mbape i ostatak Galskih petlova dozvole preuzimanje Zlatnog globusa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari