Matijas Lesor: Jedva čekam da počnem da radim sa najboljim trenerom u Evropi u poslednjih pet godina 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Za nepune dve sezone u dresu Partizana, Matijas Lesor uspeo je da osvoji pehar u ABA ligi. Posle isteka ugovora sa crno-belima, odlučio je da prihvati ponudu Panatinaikosa.

Francuski centar će u narednoj sezoni biti saigrač sa Lukom Vildozom, doskorašnjim igračem Crvene zvezde.

Možda nije bilo očekivano da Lesor bude prvi košarkaš koji će napustiti Partizan posle osvajanja ABA lige, posebno jer je delovalo da ima izuzetno emotivan odnos sa saigračima i stručnim štabom.

Deluje da se nije dugo kolebao kada je dobio ponudu Zelenih.

– Posebno sam srećan što sam postao deo Panatinaikosa. Tim nije imao uspeha poslednjih godina, ali sada teži da se vrati na nivo kome pripada. Nešto slično se desilo i sa Partizanom prošle godine. Mnogo mi se dopada što ću učestvovati u ovom naporu koji vidim kao izazov – istakao je Lesor za klupski sajt Panatinaikosa.

Francuskog centra je privukla činjenica da je PAO jedan od najtrofejnijih klubova u Evropi.

– Svi znaju bogatu istoriju Panatinaikosa u evropskoj košarci, protkanu uspesima i evropskim titulama. Odlično razumem da je ovo sjajna organizacija sa velikim zahtevima, što mi je rekao i Papapetru. U novoj sezoni ekipa će biti veoma konkurentna i jedva čekam da počnem da radim.

Poseban motiv za Lesora predstavlja vatrena podrška koju ima Panatinaikos, a fanatičnu ljubav pristalica uporadio je sa iskustvom iz Partizana.

– Moja veza sa navijačima Partizana je došla sama po sebi, nisam jurio za tim. Nadam se da će me navijači Panatinaikosa voleti kao i navijači Partizana, ceneći trud koji ću uložiti da pomognem timu. Ova dva tima imaju veliku bazu navijača sa nekoliko sličnosti. Važno je da se Panatinaikos vrati uspehu kako bi pružio radost svetu. Gradi se novi tim, skoro od nule, sa novim igračima. Ne možemo mnogo toga da kažemo u ovoj fazi. Potrebno je da se okupimo, da vredno radimo i da gledamo svaki meč pojedinačno. Cilj Panatinaikosa je da se vrati tamo gde mu je mesto.

Francuski centar u novoj sredini će sarađivati sa trenerom Erginom Atamanom, stručnjakom koji je sa Efesom osvojio dve titule u Evroligi.

– Trener Ataman je najuspešniji trener u Evropi u poslednjih pet godina. Dva puta je osvojio Evroligu, a mogao je da osvoji i treću da ta godina nije prekinuta zbog kovida. On je veoma iskusan i dobar trener koji zna da pobeđuje, što je vrlo važno. Jedva čekam da vidim šta će to doneti mojoj igri. Verujem da ćemo imati odličnu saradnju – optimista je Lesor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari