Mbape: Svi nešto pričaju, a ja sam srećan u Pari Sen Žermenu 1 EPA-EFE/Ian Langsdon

Pari Sen Žermen je u potpunosti nadigrao Real u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Konačnih 1:0 uopšte ne odslikava odnos snaga na Parku prinčeva, osim što način na koji je Kilijan Mbape postigao gol dočarava svu genijalnost francuskog reprezentativca.

PSŽ je bio dominantan gotovo svih 90 minuta; nad Mbapeom je i skrivljen penal u drugom poluvremenu koji Leo Mesi nije realizovao. Argentinac je, inače, odigrao odličnu utakmicu, kao i kompletan tim Parižana.Madriđani će u revanšu 9. marta morati radikalno da promene koncepciju igre, u suprotnom, neće imati šanse protiv tehnički nadarenijih i fizički superiornijih pulena trenera Poketina.

Mbape je na Parku prinčeva samo potvrdio reputaciju trenutno najdominantijeg fudbalera na Starom kontinentu. Karvahal je imao silnih problema po njegovoj desnoj strani; više puta je bacan na leđa, fruancuski reprezentativac ga je sve vreme lomio, u meri da je u drugom poluvremenu Lukas Vaskez bio postavljen na njegovom mestu, što suštinski ništa nije promenilo.

Mbape je bio neuhvazljiv, odlično je sarađivao sa Mesijem koji mu je maestralno slao dubinske pasove, gurajući mu loptu u prostor, između linija. Gol koji je postigao u nadoknadi vremena, spada u genijalne minijature samo odabranih fuzdbalera. U sekundi je, nakon „biciklice“ proturio loptu između Militaa i Vaskeza koji u svom šesnaestercu nisu smeli da ga diraju, poučeni i prethodnim iskustvom svog saigrača Karvahala, koji je skrivio penal nad 25-godišnjim fudbalerom poreklom iz Kameruna.

Mbape je izbio sam ispred Kurtoe koji je pokušao da skrati ugao, ali mu je Kilijan ciljano šutirao kroz noge.

„Jako sam srećan. Odlična utakmica za nas, srećan sam zbog pobede, nosimo prednost u revanš. Nejmar mi je dao loptu i imao sam prednost u odnosu na rivala, da sam brzo ušao u šesnaesterac. Tamo je napadač gospodar i sam donosi odluke. Odbrambeni igrač je napravio korak unazad, to sam iskoristio. Znao sam tačno gde moram da pošaljem loptu da bih savladao Kurtou“, opisao je Mbape način na koji je razmišljao tokom veleslaloma u protivničkom šesnaestercu prilikom postizanja odlučujućeg gola.

“ Protiv Reala nikada ne smete da se opustite, jer se Real nikad ne predaje. Nije im sada uspelo da pobede, a siguran sam da će igrati drugačije u drugom meču. Moraćemo da se pripremimo dobro za taj meč 9. marta. Na terenu samo ponavljam ono što radim na treningu, to mi je navika. To je stvar svakodnevnice, čini me lucidnijim“, jasan je francuski as.

Iako respektabilni svetski mediji tvrde da se Mbape već dogovorio sa Realom i da će od juna postati stanovnik Madrida, sam igrač nije odavao utisak osobe koja je pružila ruku predsedniku Perezu.

„Svašta se priča. Svi znaju pomalo o svemu, svi pričaju i ne kažu ništa. Istina je da sam samo fokusiran na to da pomognem ovom timu. Moramo da pokažemo da smo zaslužili četvrtfinale 9. marta. Jako sam koncentrisan na obaveze i srećan u PSŽ. Nisam morao da čekam utakmicu protiv Reala jedne februarske večeri da bih znao da igram u jednom od najboljih klubova na svetu“, intrigantan je Mbape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari