Međunarodni turnir u basketu 3x3 u Novom Sadu 3. i 4. juna 1Foto: FIBA

Međunarodni turnir u basketu 3×3, pod nazivom „Novi Sad Ultra Challenger“ biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu 3. i 4. juna.

Učestvovaće 16 najboljih ekipa iz raznih zemalja sveta koje će se boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu.

Turnir ima status „FIBA challenger turnira“, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3×3 listi zaigraće na specijalno napravljenim terenima u centru grada.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Zlatko Bolić rekao je da su u Savezu izuzetno počastvovani što se takav turnir organizuje u Srbiji.

Naveo je da je turnir po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru.

Rekao je da „KSS sa svim regionalnim savezima pridaje veliku pažnju 3×3 basketu kroz takmičenja i druge aktivnosti, kao i aktivnosti reprezentacije“.

„Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada“, rekao je Bolić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin rekao je da je Novi Sad grad basketa.

Naveo je da su jasan pokazatelj toga  momci iz Novog Sada u reprezentaciji Srbije koja je osvojila bronzanu olimpijsku medalju u Tokiju prošlog leta.

„Svaki deo grada ima neko svetište gde se okupljaju momci i igraju basket 3×3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu“, izjavio je Cvjetićanin.

Srbiju će na turniru predstavljati ekipe Ub 3×3 i Liman 3×3.

„Nama kao timu Ub je pripala čast i privilegija da organizujemo ovako prestižan turnir i ovom prilikom pozivam publiku da dođe u što većem broju da nas podrži“, rekao je basketaš Uba Marko Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari