Medvedev: Ja sam za mir, Nadal: Ne znam ko je kriv, ali ne mogu da shvatim da se danas ratuje 1EPA-EFE/David Guzman

Ratna dešavanja u Ukrajini sve su češće u fokusu i vrhunskih sportista. Potrešeni su mnogi samom činjenicom da se u 21. veku još uvek ratuje. Među onima koji su istakli svoje stavove i razmišljanja u vezi sa početkom rata u Ukrajini, jeste i ruski teniser, prvi koji će od ponedeljka postati broj jedan van velike četvorke, još od 2004. Danim Medvedev je za mir, dok Rafaelu Nadalu nije jasno kako je moguće da se danas ratuje širom sveta.

Ruski teniser svakako je u pojačanom fokusu javnosti koja njegovo ponašanje posmatra i u kontekstu ratnih dešavanja u Ukrajini, između strana, od kojih je jedna ruska.

S tim u vezi, Medvedev je vrlo oprezan i u nezahvalnoj poziciji, što je bilo evidentno i tokom turnira u Akalpulku, na kome trenutno nastupa.

„Nije bilo lako, budim se u Meksiku, gledam one vesti od kuće… Teniser sam, želim da promovišem mir svuda na svetu. Igrao sam u toliko zemalja, putovao u toliko zemalja i kao junior i kao profesionalac. Nije lako slušati sve ovo… Ja sam za mir“, poručio je Medvedev.

Medvedev je podsetio javnost da je prošle nedelje u marseju titulu u dublu osvojio rusko-ukrajinski tandem Andrej Rubljev – Denis Molčanov.

„To je sjajno, jer ljudi treba da ostanu zajedno“, poručio je najbolji ruski teniser današnjice.

O ratu u Ukrajini je inače govorio i Rafael Nadal.

„Mogu da dam mišljenje kao građanin. Ne želim da govorim o tome ko je kriv, ali meni je neverovatno da danas postoje ratovi. Ne mogu to da shvatim i želim da se sve odmah završi“, razmišljanja je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari