Medvedev: Zacrtao sam sebi da se ne nerviram 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Ruski teniser Danil Medvedev bio je ponosan na sebe posle preokreta i pobede nad Aleksanderom Zverevom u polufinalu Australijan opena.

Pobeda 5:7, 3:6, 7:6 (7-4, 7:6 (7-5), 6:3 u još jednom maratonu.

“Bilo je teško na 0-2. U prvom setu smo obojica bili loši, u drugom sam igrao bolje, ali on još bolji. Rekao sam sebi da – ako izgubim, bar budem ponosan na sebe i borim se do kraja za svaki poen. Uspeo sam da okrenem”, kaže Medvedev i dodaje:

“U trećem setu sam osetio da sam umoran, da ne mogu da trčim i da igram razmene od 40 udaraca. Počeo sam da igram agresivnije, da napadam, dobro sam servirao, a onda sam na 5-5 u taj brejku četvrtog seta imao sreće sa onim udarcem (slučajni drop šot iz riterna). Danas je bio moj dan”.

Drugi put na turniru Medvedev okreće od 0-2, posle meča sa Rusuvuorijem.

“Srećan sam što sam uspeo, ranije mi statistika u pet setova nije bila dobro, mnogo puta nisam bio jak u petin setovima. Nije lako, ali eto, zacrtao sam sebi da budem koncentrisaniji, da se ne nerviram oko jednog gledaoca, oko neke odluke sudije. Još sam daleko od savršenog, ali ide nabolje”.

Šesti put je Medvedev u slem finalu, boriće se za drugu titulu, a prvi put preko puta mreže neće biti ni Đoković ni Nadal, već Janik Siner.

“Impresivan je, dobio je 6:1, 6:2 dva seta protiv Novaka koji je imao skor 10-0 dosad. Nadam se da ću se oporaviti i da će biti dobar šou. Neka bude treća-sreća (izgubio dva finala na AO), nije uvek tako, ali nadam se da će biti. Ne osećam baš najviše samopouzdanja na ovom terenu, morao sam mnogo da se borim – ako osvojim, biću najsrećniji čovek na svetu”, zaključuje Medvedev, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari