Mega kao merna jedinica 1Foto: STARSPORT

Uz mnogo muke, košarkaši Partizana uspeli su da se izbore za majstoricu polufinala plej-ofa Superlige.

Izvesno, ponovo bez Rašona Tomasa, crno-beli će se u subotu nameriti na Megu u njenoj hali (Mega fektori) namereni da se izbore za priliku da se bore za pehar u domaćem prvenstvu (20.00).

„Ljubičasti“ su pokazali u prethodna dva susreta da su, ako ništa drugo, ravnopravan takmac i da taktički možda imaju i više rešenja, kao i daleko bolje opcije pod samim košem, odnosno u organizaciji igre.

U beogradskom naselju Braće Jerković, crno-beli neće imati podršku navijača, nalik drugoj utakmici, tako da će motivaciju morati da pronađu isključivo u želji da se domognu finala plej-ofa.

Megine defanzivne slabosti, naročito u načinu branjenja centralnog pika, Partizan bi trebalo još bolje da eksploatiše, a Jaramaz da u organizaciji igre dobije adekvatnu alternaciju.

Očigledno je i da Perkins nije dorastao izazovima i kriterijumima igranja u crno-belom dresu i da će Trifunović i Pejdž periodično morati da preuzmu odgovornost na jedinici.

– Oni su mladi, atletski dobri, imaju mnogo energije, tako da nas i u subotu očekuje teška borba. Važno će biti, da kao u drugoj utakmici, imamo kvalitetan protok lopte i da u odbrani zaustavimo njihove najbolje pojedince. Ostala je još jedna utakmica a mi ćemo joj pristupiti na pozitivan način – naveo je Erik Mika.

Američki centar imao je odličnu konekciju sa Jaramazom u drugom susretu.

Od svojih deset asistencija, Jaramaz je u četiri navrata sa obručem „spojio“ upravo Miku. Na drugoj strani, Tepić i Novak zbirno su ostvarili čak 16 asistencija i to mahom razigravajući Petruševa i Simonovića.

Partizan će naročito pažnju morati da obrati i na Milosavljevića, nekadašnjeg igrača crno-belih, koji se nalazi u odličnoj šuterskoj formi.

Mega je veoma produktivna u kontranapadu, ima obično dobar raspored u napadu i adekvatan protok lopte i nema sumnje da će biti veoma motivisana u majstorici, naročito Petrušev, koji je u prethodna dva meča bio u nekoliko vrlo napetih situacija sa protivničkim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari