Mega u dramatičnoj završnici bolja od Crvene zvezde 1Foto: Starsport

Košarkaši Mega Leksa napravili su veliko iznenađenje pošto su u dramatičnoj završnici savladali Crvenu zvezdu rezultatom 74:72.

Iako su crveno-beli tokom većeg dela meča imali prednost te u poslednjoj četvrtini obezbedili i dvocifrenu razliku, ekipa Dejana Milojevića bila je bolja u poslednjih pet minuta susreta i na kraju zasluženo slavila.

Domaćin je prvo serijom od 12:3 obezbedio izjednačenja protiv šampiona Srbije da bi se potom u poslednjim minutima susreta, koje je obeležila rezultatska klackalica, bolje snašao. Na manje od pola minuta pre kraja Mega je imali prednost od tri koša. Fundić je bio u prilici da reši meč međutim promašio je zicer pa je Filip Čović imao šut za produžetak. Plej Zvezde ubacio je ipak samo dvojku, izjednačenje nije viđeno a Mega je stigla do svog četvrtog trijumfa, dok je tim Dušana Alimpijevića zabeležio drugi poraz.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Džejms Feldin sa 29 poena, a dvocifreni su još bili samo Ročesti koji je ostao na 13 iz prve četvrtine, kao i Čović koji je dodao deset.  S druge strane, Pundić je predvodio Megu sa 19 poena i neverovatnih 18 skokova, po 14 su postigli Samardžiski i Čarapić, dva više od Cerovine. 

Testiranje za ambicije

U utakmici koja direktno odlučuje o prvom mestu u Grupi B FMP u Železniku večeras (18.00) dočekuje prvoplasirani i neporaženi Partizan. Trener Partizana Nenad Čanak svestan je važnosti ove utakmice i šta eventualni uspeh ili neuspeh sobom nose. „Pred početak Superlige mi smo naglasili koje su ambicije kluba. U Železniku ćemo biti u prilici da proverimo u kakvom su skladu naše ambicije i trenutne mogućnosti. Pobeda nam donosi prvo mesto i prednost domaćeg terena sve do finala. Sigurno je da FMP želi pobedu isto koliko i mi, tako da očekujem utakmicu na nivou plej-ofa“, poručio je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari