Mekinro: Ako Đoković bude igrao na svom nivou, očekujem da će osvojiti Australijan open 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Džon Mekinro, komentator i analitičar „Eurosporta“, pomno prati dešavanja na ovogodišnjem Australijan openu, a jedna od glavnih tema proteklih dana bila je povreda Novaka Đokovića s kojom se bori već nekoliko nedelja.

„Nisam siguran šta se dogodilo. Pre nekoliko godina osvojio je turnir sa povredom. Izgledao je fantastično protiv De Minora. Ima odličan tim oko sebe, koji je sa njim 24 sata kako bi se oporavio. Teško je reći da li mu povreda zadnje lože smeta. Delovalo je u nekim momentima kao da mu je smetalo, a u nekim kao da nije. Nadamo se da se oseća dobro i ako bude igrao na svom nivou, očekujem da će osvojiti Australijan open. U suprotnom, svako bi imao šansu protiv njega ako je povređen. Zbog svega što se desilo prošle godine lepo je videti ga kako se opet takmiči u Australiji“, odgovorio je Mekinro na pitanje Nova.rs.

Novak je pažnju privukao i zbog izjave da će možda jednog dana igrati dubl sa sinom Stefanom, koji ima tek osam godina, ali obožava tenis i redovno trenira sa ocem.

„Već je neverovatno ovo što je postigao, izgledalo je kao da je nemoguće da sa ovoliko godina bude takav igrač, ali možda su stvarno 35 novih 25. Voleo bih da znam njegov proces, šta god da je, radi neverovatno. Deluje da će ga sve stići u jednom momentu, ali Rodžer je imao 36 godina kada je osvojio Australijan open, imao i meč lopte protiv Novaka, ali Đoković je čudo prirode. Mentalno je jedan od najboljih tenisera ikada, sve je moguće, ali ne znam da li će moći zbog razlike u godinama da zaigra sa sinom u dublu“, dodao je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari