Melih Mahmutoglu, as Fenerbahčea: Igraćemo za klub i reprezentaciju, ali to nije zdravo za igrače 1foto:Star Sport

Nastupi za reprezentaciju Turske nešto su više od patriotskog čina i slobodnog izbora. U odnosu na brojne druge reprezentacije, evroligaški igrači sa turskim pasošem iz Fenera i Efesa maltene su u obavezi da igraju za reprezentaciju tokom kvalifikacionih „prozora“ za plasman na naredni Mundobasket.

Jedan od njih, Melih Mahmutoglu, moraće u dva dana zaredom da nastupi za Fener (u četvrtak protiv Zvezde) a odmah u petak zaigra za svoju zemlju (Turska dočekuje Belgiju).

Da bi im malo olakšali, čelnici turske domaće lige, odložili su mečeve redovnog kola prošće nedelje, međutim, to i nije neka uteha za Mahmutoglua, Hazera, Birsena i Vilbekina, košarkaše Fenerbahčea i reprezentativce Turske.

„Spremni jesmo da igramo i za klub i za reprezentaciju, ali… Ovo nije zdrava situacija za igrače. Postoji li neki drugi sport na svetu gde se utakmice igraju dva dana zaredom? U NBA ligi postoji takav tempo, ali tamo je sve podređeno igračima. Nažalost, mi ovde propuštamo mnogo treninga. Ni za koga ovo nije dobra stvar, pogotovo za igrače, ali ovo ne kažem da bih tražio izgovor. Uradićemo sve što možemo da donesemo pobede u oba meča“, izneo je sovj stav Mahmutoglu.

Dokazani šuter Fenerbahčea ubeđen je da se Turska može plasirati na naredno Svetsko prvenstvo.

„Šansa i dalje postoji. Imamo snagu da dobijemo sve četiri utakmice do kraja. U prvom meču dočekujemo Belgiju i želimo pobedu pred našim pristalicama. To bi nam dalo zamajac pred teško gostovanje Srbiji. Možemo da dobijemo oba meča, to smo pokazali u nekim ranijim utakmicama.“

Mahmutoglu je upitan i da uporedi način rada Dimitrisa Itudisa u Feneru i Ergina Atamana u reprezentaciji Turske.

„Obojica su izuzetni treneri, ali imaju svojih razlika. Obojica su vredni ljudi i treneri, uspešni.“

Inače, Turska dvomeć dočekuje na skoru 2-4, sa pobedom manje u odnosu na Srbiju i Belgiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari