Menadžer Levandovskog: Bajern je istorija za Roberta 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Zbog prethodnog neuspeha, pre par godina, da iz Bajerna pređe u Real, Robert Levandovski otpustio je tadašnjeg menadžera i angažovao Pinija Zahavija koji danas ima zadatak da sjajnom Poljaku obezbedi transfer u Barselonu. Levandovski ima ugovor sa Bajernom na još godinu dana, ali i veliku želju da se preseli u Kataloniju.

Izraelski menadžer krenuo je u kampanju, svestan da su Bavarci veoma nezgodni i tvrdi pregovarači.

„Bajern je istorija za Roberta Levandovskog“, naveo je Zahavi u razgovoru za Bild.

Menadžer koji je prošlog leta, takođe iz Minhena, odveo Davida Alabu u Madrid, tačnije Real, i to bez obeštećenja, izričit je u tome da je najveći krivac što Levandovski želi da napusti Bajern već ovog leta, Hasan Salihamidžić. sportski direktor kluba.

„Nisam želeo da javno dajem ove izjave jer veoma poštujem ovaj klub bogate istorije. Ali, nemoguće je da ne reagujem na izjave Hasana Salihamidžića. Odabran sam za neprijatelja jer je David Alaba doneo odluku da napusti klub pre godinu dana. Ne zato što sam ja uticao na njegovu odluku već su odgovorni u tim pregovorima nisu uspeli da mu daju zadovoljavajuću ponudu“, poručio je Zahavi.

Iako ima ugovor na još godinu dana, Poljak je završio s nemačkim gigantom. Na Barseloni i Bajernu je da se dogovore oko visine obeštećenja.

„Robert želi da napusti Bajern posle osam godina u klubu kome je dao sve. Sa 34 godine ima priliku da ispuni životni san i pridruži se klubu o kome je oduvek sanjao. Zašto mu Bajern uskaraćuje ovu priliku?“, razmišljanja je izraelski menadžer.

„Za Roberta je stvar jasna, želi da napusti Bajern ovog leta. Ovde nikog nije briga za novac, ni Roberta ni mene. Mesecima se ne oseća poštovanim od nadležnih, to je istina. Bajern nije izgubio igrača Levandovskog, već čoveka Roberta“, ilustrativan je zastupnik sjajnog poljskog napadača.

On je otkrio detalje razgovora sa zvaničnicima Bajerna prošle godine.

„Došao sam u Minhen na sastanak sa Oliverom Kanom, Hasanom Salihamidžićem i Markom Nepeom. Rekao sam im: ’Šta mislite o produžetku Robertovog ugovora’? Bila je tišina. Nije bilo ni ne, ni da, možda….Samo tišina. Tada sam im pred kraj sastanka rekao da ga prodaju sledećeg leta. Rekli su mi da to ne žele, ali ako neko donese 120.000.000 evra, onda možemo da razgovaraamo. To je novac koji bi otprilike bio dovoljan da se dovede Haland, uključujući sve naknade.“

Svestan je i Zahavi da su Bavarci Levandovskog želeli da zamene Halandom, koji je na kraju završio u Mančester sitiju.

„Robert je veoma inteligentna osoba, ne samo najbolji napadač na svetu. On je tačno znao šta se dešava oko njega i šta je Bajern planirao. Tako je Robert sve vreme znao da Bajern želi da ga zameni Halandom. Erlingov otac je to čak i potvrdio, rekavši mu pre izvesnog vremena u ličnom razgovoru: ‘Moj sin dolazi u Bajern za 50 odsto’. Fudbalski svet je veliki, ali nema tajni..“, jasan je Zahavi.

Oliver Kan je rekao da Levandovski mora da ispuni ugovor i da ostane do kraja, do sledeće godine.

„U svakom slučaju mogu da zadrže Roberta još godinu dana. Da budemo iskreni, on ima ugovor, ali ja to ne bih preporučio. Za Roberta Levandovskog, Bajern je istorija“, ponovio je Zahavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari