„Mesi, čekamo te“: Fudbaleru nakon napada ostavljena preteća poruka 1foto EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Naoružani napadači su ostavili preteću poruku za Lionela Mesija i otvorili vatru u supermarketu koju drži porodica njegove supruge u njegovom rodnom gradu, rekla je policija, prenosi Gardijan.

Niko nije povređen u napadu i nejasno je zašto su na meti napadača Mesi ili supermarket, koji je u vlasništvu porodice njegove žene, prenosi Gardijan.

Policija je rekla da su dva muškarca na motorima ispalila najmanje 12 metaka u supermarketu u ranim jutarnjim satima i ostavila poruku na parčetu kartona na kojoj je pisalo „Mesi, čekamo te. (Gradonačelnik Rozarija Pablo) Džavkin je takođe trgovac drogom, tako da neće voditi računa o tebi“.

Mesi, koji je bio kapiten fudbalske reprezentacije Argentine koja je osvojila poslednje Svetsko prvenstvo, nije komentarisao incident, prenosi N1.

Mesi igra za PSG i provodi mnogo vremena u inostranstvu, iako često posećuje Rozario, gde ima kuću.

U Rozariju je tužilac rekao da vlasti pregledaju snimke sa nadzornih kamera i da je istraga bila „preliminarna“. To je prvi put da je porodica njegove supruge dobila ovu vrstu pretnji, dodao je.

Ministarka pravde za provinciju Santa Fe Selija Arena rekla je da napad predstavlja „terorizam mafijaške grupe“ čiji je cilj da zastraši širu populaciju.

U međuvremenu, Džavkin je napao savezne vlasti zbog, kako je rekao, neuspeha da obuzda porast nasilja u vezi sa drogom u Rosariju, koji se nalazi oko 290 milja severozapadno od Buenos Ajresa.

„Gde su oni koji treba da paze na nas? Jasno je da oni koji imaju oružje i priliku da istražuju kriminal to ne rade i vrlo je lako za bilo koju bandu da izvede ovako nešto“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari