Mesi oborio Peleov rekord u pobedi Argentine, novi trijumf Brazila 1Foto: Beta/AP/Natacha Pisarenko, Pool

Argentinski fudbaler Lionel Mesi postao je prošle noći najbolji strelac u istoriji južnoameričkog reprezentativnog fudbala, prestigavši legendarnog Brazilca Pelea.

Ovaj 34-godišnji napadač Pari Sen Žermena je postigao sva tri gola u pobedi Argentine protiv Bolivije u Buenos Ajresu sa 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, i tako stigao do brojke od 79 golova za nacionalni tim.

Mesi je tih 79 golova postigao u 153 utakmice za Argentinu, dok je Pele svojih 77 golova postigao na 92 zvanična meča za Brazil.

Argentinac je svoj prvi gol protiv Bolivije postigao u 14. minutu, drugi u 64, a poslednji u 88. minutu.

Mesi posle meča nije govorio o rekordu, već je slavio podizanjem trofeja Kupa Amerike pred domaćim navijačima kojima je bilo dozvoljeno da prisustvuju nekoj utakmicu posle 20-mesečne pauze zbog pandemije korona virusa.

„Dugo sam ovo čekao, sanjao sam o ovome. Nije bilo boljeg načina za slavlje nego biti ovde. Moja majka, moja braća su ovde na tribinama… Mnogo su patili i danas slave. Veoma sam srećan“, rekao je Mesi.

Svetski rekorder je Kristijano Ronaldo sa 111 golova za Portugal.

Posle osam odigranih utakmica u kvalifikacijama, Argentina je sakupila 18 bodova i druga je na tabeli sa šest bodova manje od prvoplasiranog Brazila koji je prošle noći pobedio Peru sa 2:0.

Brazil je protiv Perua slavio golovima Evertona Ribeira u 15. i Nejmara u 40. minutu i tako zadržao maksimalni učinak u kvalifikacijama.

Fudbaleri Paragvaja pobedili su prošle noći Venecuelu sa 2:1, Kolumbija je bila bolja od Čilea sa 3:1, dok je Urugvaj sa 1:0 slavio protiv Ekvadora.

Urugvaj je treći na tabeli sa 15 bodova, a po dva manje imaju Ekvador i Kolumbija.

Četiri najbolje reprezentacije plasiraće se na Svetsko prvenstvo 2022, dok će petoplasirani tim u doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari