Metalac juri priključak za vrh 1

Sedam kola pre kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije na redu su mečevi koji će dodatno razjasniti situaciju u vrhu, ali i u borbi za opstanak.

Vodeći Dinamo dočekuje neugodnu ekipu TSC iz Bačke Topole na neosvojivom terenu Jumka. Domaćin je favorit i samo pobeda ostavlja Vranjance na prvom mestu tabele. Proleter će ugostiti ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca u takođe važnoj utakmici u nastavku borbe za dva mesta koja vode u Super ligu Srbije. U slučaju pobede Dinama i Proletera, Metalac bi umanjio svoje šanse u borbi za povratak u elitno društvo, jer bi imao osam odnosno sedam bodova zaostatka za vodećim dvojcem.

Sloboda juri bodove spasa protiv Sinđelića, kao i ekipa Temnića koja je kao domaćin apsolutni favorit protiv već otpisane Jagodine tima koji je sigurni putnik u treću ligu Srbije. Bodovi su neophodni i ekipi Bežanije protiv Budućnosti iz Dobanovaca koja je prekinula svoju uspešnu seriju prošlonedeljnim porazom protiv Proletera na domaćem terenu 1:3.

Inđija će moći relaksirano da uđe u meč protiv Novog Pazara, tima koji još uvek nije prebrinuo sve brige oko opstanka pa se očekuje zanimljiv meč. I pobedom protiv ČSK Pivare fudbaleri Radničkog iz Pirota svoje šanse za opstanak ostavljaju u domenu teorije, dok bi „pivarci“ pobedom sačuvali kakvu takvu nadu da do kraja prvenstva uz izuzetno težak raspored mogu da dođu do opstanka. Kolo su otvorili juče odigranom utakmicom Teleoptik i Radnički 1923 iz Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari