Metla za Suareza: Kuman počeo da sprovodi svoju viziju nove Barselone 1Otkaz telefonom: Luis Suarez Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Potresi u Barseloni još uvek nisu završeni i verovatno će trajati sve do kraja prelaznog roka početkom oktobra.

Novi trener Ronald Kuman ekspresno je odlučio da u narednoj sezoni neće računati na Lea Mesija, Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Artura Vidala i Samjuela Umtitija.

Leo Mesi je odmah prilikom prvog razgovora sa Holanđaninom u četiri oka saopštio da želi da napusti klub i da ne vidi više sebe na „Nou Kampu“.

Španski list „Marka“ piše da je Kuman poručio Argentincu da će poštovati njegovu odluku i da će razgovarati sa upravom da se ne prave problemi oko pregovora sa klubom koji odabere, pošto mu ugovor ističe tek sledećeg leta.

Holandskom stručnjaku je direktna želja Mesija po tvrdnjama medija dobro došla jer je ionako želeo da se odrekne najboljeg igrača Blaugrane, želeći da tako kod ostalih odmah nametne čvrst autoritet.

Ono što je iznenadilo javnost je da se Kuman odmah odrekao i još četvorice igrača među kojima je i Luis Suarez.

Urugvajac se medijima požalio da je otkaz dobio preko telefona, te da se s Kuman čak nije ni sreo na stadionu od kako je ovaj imenovan.

„Gardijan“ navodi izjavu Suareza da je razgovor trajao „samo minut“ i da mu je Holanđanin jednostavno rekao da je na transfer listi i da obavesti svog menadžera da mu što pre pronađe novi klub.

Vidal, Rakitić i Umtiti nisu se javno žalili na tretman Kumana, ali isti izvori tvrde da su oni samo telefonski obavešteni od Kumana da neće računati na njih.

Za Rakitića se čak navodi da mu je Holanđanin saopštio da će mu ugovor biti raskinut ako do oktobra ne nađe novi klub.

Tvrdi se da je ovim potezom Kuman odmah želeo da otera sve igrače koji su spadali u takozvano Mesijevo tvrdo krilo i bili oponenti uprave kluba.

Za sada je još uvek nepoznato šta će biti sa Đerardom Pikeom, Đordi Albom i Serhiom Busketsom. Kuman je za sada javno jedino rekao da želi svog zemljaka Memfisa Depaja, napadača Olimpik Liona.

Ovaj transfer bi Barselonu trebalo da košta oko 30 miliona evra, što je samo mali deo od navodnih 400 miliona koliko mu je uprava obećala da će za prvi prelazni rok imati na raspolaganju (dodatnih 200 na zimu).

Očekuje se da će od defanzivaca prva meta biti zvezda Liverpula Virdžil van Dajk, a da bi od igrača veznog reda želja mogao da bude i španski vezista hrvatskog porekla u Lajpcigu Dani Olmo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari