Micić željan revanša, Barsu plaše šuteri 1Foto: EPA-EFE/ David Aguilar

Publike neće biti u Kelnu, ali od večerašnjih polufinala, pa sve do nedeljne borbe za titulu prvaka Evrope, spektakl ne bi trebalo da izostane.

Na Fajnal-for Evrolige plasirale su se ekipe koje mogu da ponude atraktivnu košarku, rezultatske obrte i trijumfe ostvarene u poslednjim sekundama utakmica.

CSKA i Efes od 18 časova odigraće reprizni duel iz finala 2019. dok će u 21 čas na parket kročiti košarkaši Barselone i Milana.

Ulog je toliko veliki, a situacija takva da će F4 u Kelnu izvesno biti poslednji ples sjajne generacije košarkaša Efesa.

Vasilije Micić, zvanično MVP regularnog dela Evrolige, od leta će izvesno započeti novo poglavlje u sjajnoj karijeri sa prefiksom NBA iskušenja u dresu Oklahome.

Odlični srpski plej, pokušaće da nadomesti ono što je Efesu nedostajalo 2019. kako bi se prvi put u istoriji domogao titule prvaka Evrope.

Naspram sebe će imati klub kojem je ovogodišnji Fajnal-for čak 18. u poslednje dve decenije.

Osmostrukom prvaku Evrope, učešće na F4 turniru zapravo je stvar rutine; ako se tome pridoda podatak da je trener Itudis, kao pomoćnik Obradoviću u Panatinaikosu, odnosno samostalan trener „armejaca“ sedam puta bio najbolji na Starom kontinentu, jasnija je perspektiva u kojoj Efes i nije toliki favorit iako ima talentovanije, kreativnije i napadački potentnije igrače.

Velikan iz Istanbula okarakterisan je kao tim sa najboljim napadom u Evropi; čak četvorica njih: Micić, Larkin, Simon, Buboa mogu da iskreiraju situacije, razigraju saigrače, a pritom su pouzdani šuteri.

U njima će biti i najveća snaga Efesa protiv „armejaca“ koji su u Keln stigli konsolidovani nakon odlaska Majka Džejmsa.

Tim CSKA je jedini koji je sa perfektnih 3-0 u pobedama stigao na F4. Kao i Efes, Barselona i Milano su kroz pravu dramu u pet mečeva obezbedili učešća na Fajnal-for.

Barselona se posle dugih sedam godina i desetine miliona protraćenih evra vratila na završni turnir i kao najkompletnija i ekipa sa najdužim rosterom, atletski dominantna i defanzivno najsnažnija pokušaće da savlada Armani.

Armani se plasirao na Fajnal-for prvi put posle 1992. godine. Sama ta činjenica mogla bi da predstavlja rasterećujući faktor za Milaneze, međutim Etore Mesina kao stručnjak sa četiri evroligina trofeja sigurno ima sijaset akcija i sistema u kojima će pokušati da težište igre prebaci u spoljnu liniju, svestan da su Katalonci u unutrašnjoj kvalitetniji, snažniji i talentovaniji.

Fajnal-for

polufinala

CSKA – Efes         18.00

Barselona – Milano          21.00

nedelja

za treće mesto  17.30

finale     20.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari