Migel Oliveira otkrio zašto je napustio KTM i prešao u Apriliju 1Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Prvu pobedu satelitskom timu Teh 3 KTM-u doneo je Potrugalac Migel Oliveira, a to je bio samo uvod u njegovu saradnju sa austrijskim timom.

Zato je bilo prilično iznenađenje kada je austrijska fabrika objavila da će ih Oliveira napustiti nakon četiri godine zajedničke saradnje.

Portugalska zvezda će umesto toga preći u italijanskog giganta nakon njihovog potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Aprilijom, tačnije njihovom satelitskom ekipom, RNF MotoGP timom.

Život u Apriliji je počeo izvanredno za petostrukog pobednika MotoGP trka, pošto je završio kao najbolji vozač u fabrici Noale na postsezonskim testovima u Valensiji, a na kraju je zaostajao samo tri desetinke sekunde za prvim mestom.

Ovaj 28-godišnjak je sada „otvorio dušu“ i u intervjuu za portugalsku TV stanicu Antena objasnio odluku da se rastane sa KTM-om. Između ostalog, Oliveira je istakao svoju želju da postane MotoGP svetski šampion kao ključni razlog ovakve odluke.

„Uopšte ne bih rekao da se KTM ponašao loše prema meni“, počeo je Oliveira.

„Jednostavno smo imali različite načine razmišljanja. Restrukturiranje tima je išlo ruku pod ruku sa željom da tamo imamo još jedna saletitski tim i da ja ne budem fabrilki vozač. Ove razlike su nas prirodno naterale da se distanciramo jedni od drugih i nismo imali zajedničku budućnost. Oni su zaista želeli da ostanem i vozim se za GASGAS, koji je u suštini KTM ofarban u crveno. Ideja je bila da vratimo brend GASGAS i da imamo par iberijskih vozača, jer je brend iberijski. Hteli su španskog i portugalskog vozača u timu, ali nisam bio baš oduševljen tom idejom. Iskreno, verujem da postoje trenuci u našim životima kada nam je potrebna promena. Postoje vozovi koji prolaze samo jednom, a vi morate da iskoristite te prilike. Veoma sam želeo da dođem do te promene i da izađem iz svoje zone udobnosti“, iskren je Oliveira.

„KTM mi je pružio mnogo za moju sportsku karijeru. Imao sam zagarantovane naredne četiri godine života. Ali duboko u sebi znao sam da to nije ono što želim. Želeo sam da iskusim nove prilike i zapravo budem svetski šampion, što verujem da će se to dogoditi uskoro“, kaže Oliveira, a prenosi sajt MotoGP.

Oliveirino mesto u Red Bul KTM-u popunio je Australijanac Džek Miler, dok je mesto u rebrendiranom timu Tech3 GASGAS zauzeo svetski šampion u Moto2 Augusto Fernandez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari