Mijatović: Realu odgovara što se Barselona toliko pojačala 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović prokomentarisao je poslednja dešavanja u španskom fudbalu.

Proslavljeni jugoslovenski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Real Madrida smatra da kraljevskim klub i dalje ima bolji tim od Barselone, iako su se Katalonci dobro pojačali u prelaznom roku, piše Sport Klub.

Po Mijatovićem mišljenju, jačanje velikog rivala može samo da koristi njegovom bivšem klubu.

„Barselona je posle teške prošle sezone odlučila da se dobro pojača. Doveli su nekoliko iskusnih i proverenih igrača. Sada će liga biti zanimljivija. Da vidimo kako će sve to izgledati kad počne sezona, ali jačanje glavnog rivala je važno za Real Madrid, jer vam neće dozvoliti da se opustite“, kaže Predrag Mijatović.

Real Madrid je prošle sezone osvojio i prvenstvo Španije i Ligu šampiona, ali može da bude još bolji sad kad se Barsa pojačala.

„Bolje je imati jake protivnike jer vas to tera da budete budni. To se dogodilo u Ligi šampiona, Real Madrid je na kraju izbacio glavne favorite. Mislim da je Real Madrid kao ekipa i dalje jači od Barselone. Nakon prošlosezonskih dostignuća postali su sigurniji, samouvereniji. Imaju veoma dobro izbalansiran tim sastavljen od iskusnih i perspektivnijih igrača. Stvorili su pobednički tim“, naglasio je Mijatović za Kadena SER, a preneo je Sport Klub.

Barselona j ovog leta angažovala Roberta Levandovskog (Bajern), Rafinju (Lids), Frenka Kesija (Milan), Andreasa Kristensena (Čelsi) i Žoela Kundea (Sevilja).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari