Milan pobedio Inter u velikom gradskom derbiju 1Foto:Fonet

Fudbaleri Milana pobedili su danas kao gosti u velikom milanskom derbiju Inter sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Serije A.

Milan je poveo u 12. minutu golom Zlatana Ibrahimovića. Prethodno je dosuđen penal posle starta Aleksandra Kolarova na Ibrahimoviću, švedski fudbaler je izveo penal, odbranio mu je golman Samir Handanović, ali je Ibrahimović bio najbrži odbijenoj lopti i poslao je u mrežu.

Ibrahimović je zatim u 16. minutu udvostručio prednost, posle dodavanja Rafaela Leaoa.

Inter je smanjio zaostatak u 26. minutu golom Romelua Lukakua, a i pored toga što je ekipa imala nekoliko prilika za izjednačenje, rezultat se do kraja nije promenio. Dobre prilike promašili su Lukaku, Lautaro Martines i Ašraf Hakimi.

Posle pobede u velikom derbiju Milan je prvi na tabeli sa sva četiri trijumfa i 12 bodova, a Inter, koji je bez pobede u poslednje dve utakmice, zauzima šesto mesto sa sedam bodova.

Fudbaleri Sampdorije pobedili su na svom terenu Lacio sa 3:0.

Golove su postigli Fabio Kvaljarela u 32. minutu, Tomazo Augelo u 41. i Mikel Damsgard u 74. minutu.

Posle dva poraza na startu prvenstva Sampdorija je sada vezala dve pobede i sa šest bodova zauzima deveto mesto na tabeli. Lacio je poslednje tri utakmice bez pobede, od čega su dva poraza i nalazi se na 11. mestu na tabeli sa četiri boda.

Ranije danas Napoli je na svom terenu pobedio Atalantu sa 4:1, a kasnije igraju Krotone i Juventus.

Trener Milana: Ibrahimović je profesionalac za primer

Trener Milana Stefano Pioli pohvalio je Zlatana Ibrahimovića rekavši da je taj fudbaler profesionalac za primer, nakon što je postigao dva gola u večerašnjoj utakmici i pobedi protiv velikog gradskog rivala Intera.

Milan je pobedio Inter sa 2:1 uz dva gola Ibrahimovića, dok je pogodak za domaći tim postigao Romelu Lukaku. Ibrahimović se oporavio od korona virusa i odigrao je celu utakmicu.

„Bio je veoma umoran, čak je i tražio da izađe, ali ovoga puta sam ja ignorisao njega. Zlatan je izvanredan, donosi mnogo na teren svojim talentom, odlučnošću i karakterom.

On je profesionalac za primer, sve daje ovoj ekipi, želi u svemu da pobedi, od finala Kupa, do duela na treninzima. Ne mogu da prihvatim nikakvu zaslugu za rad sa njim, pošto je to vrlo lako“, rekao je Pioli za Skaj Italija.

Upitan da li ova pobeda predstavlja prekretnicu u sezoni za njegovu ekipu, Pioli je rekao: „Već sam rekao da ovaj meč neće biti presudan“.

Milan je prvi na tabeli sa sve četiri pobede, a ekipa je primila samo jedan gol.

„Naravno, zadovoljni smo što smo pobedili kvalitetnu ekipu, dobro smo odigrali i uzvraćali kada smo imali priliku. Ovo je važna pobeda, ali pred nama je dug put i mi još mnogo moramo da napredujemo“, naveo je trener „roso-nera“.

„Mučili smo se u drugom poluvremenu, ali smo izdržali i pobedili, što pokazuje da smo napredovali, naučili iz prethodnih grešaka i naučili kako da ostanemo koncentrisani.

Timski duh je neverovatan, naporno radimo za naše ciljeve. Pobedili smo u svakoj utakmici ove sezone u prvenstvu, ali nijedna nije bila laka, što znači da moramo da se popravimo taktički i tehnički, pošto ne možemo uvek da se oslonimo na karakter“, dodao je on.

Na pitanje o borbi za titulu, Pioli je rekao da je ekipa čvrsto na zemlji.

„Volim da mislim pozitivno, smatram da sam optimista, ali isto tako znam da ima najmanje tri ili četiri kluba koji su uložili više od nas i koji su u naprednijoj fazi.

Mi smo ambiciozni, ali smo u velikoj meri uložili u budućnost“, rekao je on.

„Ima sedam klubova na visokom nivou u Seriji A, a samo četiri će imati sreće da se plasiraju u Ligu šampiona na kraju sezone.

Ako želiš da se boriš za skudeto, moraš da podigneš kvalitet ekipe.

Čak i tada, potrebno je vreme, ima ekipa koje su uložile daleko više od nas, a nisu ostvarile tako dobre rezultate. Klub je mudro postavio temelje i nadogradio ih za budućnost“, dodao je Pioli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari