Milo Đukanović verovatno "pomera" gostovanje Partizana 1EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

Predsednički izbori u Crnoj Gori mogli bi da poremete kalendar ABA lige.

Košarkaši Budućnosti i Partizana trebalo bi 19. marta da se sastanu u Podgorici i odigraju meč 22. kola regionalnog takmičenja.

Međutim, poslednje informacije iz Crne Gore slute odlaganje pomenutog deuela u „Morači“, a razlog je političko-bezbedonosne prirode.

Radio televizija Crne Gore, kao nosilac prava TV prenosa, objavila je da će utakmica biti odložena zbog predsedničkih izbora istog dana.

Građani eks jugoslovenske republike će 19. marta birati između nekoliko kandidata, sa aktuelnim prredsednikom Milom Đukanovićem kao jednim od favorita, a procena nadležnih organa kaže da bi bilo previše organizovati jedna dva tako rizična događaja, zbog eventualnih incidenata.

Ostaje da se vidi da li će rukovodstvo ABA lige prihvatiti navedene razloge i pretumbati raspored utakmica, imajući u vidu da obe ekipe u nedelji posle prvobitnog termina nastupaju u Evropi – Partizan u Evroligi, a Budućnopst u Evrokupu. Pa, teško da im odgovara da se sastanu, recimo, 20. marta.

Crnogorski mediji, zato, navode da je najrealnije da se potencijalno odloženi duel desi na kraju ligaškog dela ABA lige. Kada bi i Crvena zvezda sa Cedevita Olimpijom mogla odraditi odloženi meč 3. kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari