Milojević: Krećemo od nule 1Foto: FoNet/ FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je regularni deo prvenstva završila sa dvanaest bodova više od Partizana, ali u plej-of ulazi sa „samo“ šest bodova prednosti. Međutim, trener Milojević ne računa ni tih šest bodova „viška“.

– Mi ulazimo sa prve pozicije ali treba zanemariti prednost koju imamo, jer počinjemo od nule. Početak je plej-ofa. U njemu su sve ekipe zasluženo. Takmičenje u regularnom delu bilo je samo zauzimanje pozicija – rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Upitan o sistemu takmičenja, Milojević je rekao da korist od podele bodova imaju sve ekipe osim prvoplasirane.

– Možda je sistem dobar ali gubitnik je onaj koji je bio prvi. Ovi ostali, od drugog pa do poslednjeg mesta, svi imaju koristi – smatra Milojević.

Milojević je rekao da je derbi specijalna utakmica sa mnogo naboja, da je tako bilo od osnivanja oba kluba i da nekada, uprkos tome što svi očekuju dobru igru od dva najbolja kluba, na terenu bude više borbenosti nego kvaliteta i taktičkog nadmudrivanja.

– Svi znamo šta večiti derbi znači za klub, navijače i srpski fudbal. Ovo su specifične utakmice koje mogu da reši jedan ekstra potez, jedan gol. Nikad se ne zna u kom će pravcu otići meč. Mislim da smo se dobro spremili, daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu i pokažemo šta znamo – obećao je trener crveno – belih.

Upitan od kojeg igrača Partizana njegovoj ekipi preti najveća opasnost, Milojević je odgovorio da ne razmišlja previše o rivalu, da je skoncentrisan samo na svoj tim. On nije želeo da komentariše to što će utakmicu ipak suditi Danilo Grujić, a ne naš najbolji sudija Milorad Mažić.

Iako većina ljubitelja fudbala pred derbi priča o napadačima koji bi mogli da reše pitanje pobednika golman Crvene zvezde Milan Borjan razmišlja u potpuno drugom pravcu.

– Bude li moja mreža „mirovala“ napravili bi smo ogroman korak ka tituli – objašnjava Borjan. Od 49 takmičarskih utakmica Zvezda na 29 nije primila gol, od toga je Borjan branio na 23.

– Mnogo znači i meni i celoj ekipi kada ne primimo gol. To nam dodatno uliva samopouzdanje. Na prethodna dva derbija primio sam jedan gol iz penala, uglavnom sam bio nezaposlen. Ne bih imao ništa protiv i da u subotu budem aktivan posmatrač. Pobeda i nova tri boda „viška“ bi nam mnogo značila, daleko rasterećenije bi odigrali preostale utakmice, ali daleko od toga da bi već posle derbija mogli da slavimo osvajanje titule – tvrdi Borjan.

U 157. derbi fudbaleri Crvene zvezde ulaze rasterećeniji – gostima je pobeda imperativ, Zvezdi i bod „igra“, a ceo plen je praktično garantuje titulu. Da li će se Milojević odlučiti za zatvoreniju varijantu i čekati grešku rivala, ili će igrati sa dva napadača (Pešić i Ben) u ovom trenutku ne zna ni on. Tako je bar rekao na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Svi igrači su zdravi i spremni za derbi. Imam još nekih dilema oko sastava koje ću rešiti tek sutra – rekao je trener crveno – belih.

Jubilej na klupi

Vladan Milojević u subotu će po 50. put sedeti na klupi Crvene zvezde. Za sada ima 34 pobede, 10 remija i pet poraza.

– Nisam znao da mi je 50 utakmica. Voleo bih da ih bude što više na klupi Crvene zvezde. Svaki jubilej je lep, trudiću se da nastavim i nadam se da ćemo imati još lepih jubileja da proslavimo – rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari