Milojević se uzda u boga i taktiku 1Foto: STARSPORT

Uz božiju volju i pomoć Zvezda ide dalje, rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević uoči večerašnjeg susreta protiv Salcburga (21:00) u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Osim fudbalera i stručnih štabova na terenu, na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ biće zbog kazne UEFA još samo predstavnici oba kluba i novinari.

Trener crveno-belih se osim pomoći sa nebesa protiv favorizovanog prvaka Austrije uzda i u svoju taktiku. Najavljuje da će njegovi fudbaleri probati da protivniku nametnu svoj stil igre, odnosno da igraju napadački kao protiv prethodna tri evropska rivala. Tvrdi i da je svestan da će meč protiv Salcburga biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih jer je u pitanju ekipa koja nema nameru da se brani svih 90 minuta. Svoje igrače je upozorio da će ako ponove u odbrani greške koje su napravili protiv Spartaka iz Trnave ovaj protivnik to umeti duplo da naplati.

– U pitanju je napadačka i dobro selektovana ekipa. Zna se jačina Salcburga, igrali su prošle sezone polufinale Lige Evrope. Na ovom nivou ekipe ne praštaju greške. Zato je jako bitno da ne dozvolimo protivniku veliki broj šansi, moramo biti maksimalno koncentrisani od početka do kraja. Rekao sam igračima da moraju da uđu u ovu utakmicu kao i svaku drugu, da budu ono što jesu. Pokušaćemo da nametnemo našu igru i pružimo maksimum, to je ono što mogu da obećam – naglasio je Milojević.

Strateg crveno-belih dodao je i to da se lično ne zadovoljava time što je u slučaju poraza osigurano učešće u Ligi Evrope.

– Kad ispuniš neki cilj, moraš da tražiš nove. Mi nismo zacrtali određeni cilj za ovu sezonu jer je Zvezda klub koji uvek teži nečem većem i boljem – rekao je Milojević.

Zbog praznih tribina, po rečima Milojevića, ne vredi kukati, već se na takvu situaciju treba adaptirati.

– Izričit sam u stavu da treba naći neki drugi mehanizam za kažnjavanje. Apsolutno nisam za to da se igra bez publike, mislim da to ubija smisao fudbala. Isto bih rekao i da se to odnosi da igramo u gostima pred praznim stadionom. Ali, to ne bi trebalo da utiče na igrače – zaključio je Milojević.

Savić: Igrao sam pred praznim tribinama i izgubio

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić ne krije da će igranje pred praznim tribinama biti hendikep za njegovu ekipu.

– Igrao sam već jednom pred praznim tribinama, protiv Javora, i izgubili smo 1:0. Ubeđen sam da tako neće biti protiv Salcburga i da ćemo ovaj put pobediti. Dobro smo se pripremili za meč i ničega se ne plašimo – naglasio je Savić.

Kafu se uklopio, možda bude starter

Trener Vladan Milojević istakao je da se novajlija DŽonatan Kafu uklopio u ekipu i da će i večeras konkurisati za mesto u timu.

– Ne znam još da li će biti starter. Mislim da se dobro uklopio, igrao je u Bugarskoj koja je slična zemlja našoj. Dobar momak i verujem da će biti pojačanje – rekao je Milojević.

Rose hoće da pobedi u Beogradu

Salcburg je za vikend savladao u austrijskoj ligi Hartberg sa 2:0 čime je ubeležio četvrtu uzastopnu pobedu. Oba gola postigao je Smail Prevljak, fudbaler iz BiH koji je ovog leta stigao u Salcburg iz Matersburga. Trener Marko Rose je posle tog meča najavio da će njegova ekipa pokušati da već u Beogradu reši pitanje pobednika.

– Sledi nam težak meč protiv Crvene zvezde. Cilj nam je da pobedimo u Beogradu i smanjimo tenziju pred meč na našem stadionu. Igramo protiv jakog kluba i meč će sigurno biti neizvestan – rekao je Rose.

Salcburg košta kao tri Zvezde

Ekipa Salcburga prema podacima specijalizovanog fudbalskog sajta „Transfermarkt“ vredi skoro tri puta više od Zvezde. Igrači Salcburga na papiru vrede 114,5 miliona evra, dok je ukupna cena fudbalera srpskog kluba procenjena na 40 miliona evra. Najvredniji igrači Salcburga su Samaseku (18 miliona) i Hajdara (15 miliona). U Zvezdi najveću vrednost ima Radonjić (6 miliona), a odmah iza njega je novajlija Kafu (4 miliona).

„Delije“ dale podršku na treningu

Pošto neće moći da bodre svoj tim sa tribina, navijači Crvene zvezde okupili su se sinoć na pomoćnom terenu stadiona „Rajko Mitić“, na poslednjem treningu crveno-belih pred meč sa Salcburgom. „Delije“ su godinama unazad uvek na treningu bakljadom i petardama davali podršku igračima kada god bi bila zaključana „Marakana“, međutim, to u praksi nije davalo rezultate. Zvezda je na praznom stadionu izgubila od Bazela (1:2) 2005. godine, zatim je doživela poraz od Partizana (0:1) 2010, a potom i od Vojvodine (0:2) 2011. Navijači Zvezde poslednji put su grupno otišli na trening u julu 2014, uoči gostovanja Kairatu, kako bi dali podršku igračima koji su na svom stadionu izgubili 0:2. Ipak, Zvezda je i u Almatiju poražena sa 1:2.

Partizan i Bešiktaš bez gostujućih navijača

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom dvomeča plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Bešiktaša, u kojem se navodi da navijači beogradskih crno-belih neće biti prisutni u Istanbulu na revanš utakmici, dok takođe neće biti pristalica turskog kluba na meču u Beogradu. „Meč je od strane UEFA proglašen mečom visokog rizika. U skladu sa tom procenom dogovoreno je da na obe utakmice u Beogradu i u Istanbulu nema gostujućih navijača. Po tom dogovoru, ulaznice za gostujući sektor na stadionu Partizana neće biti puštene u prodaju. Isto će važiti i za gostujući sektor stadiona Bešiktaša. Napominjemo da će ulaznice za utakmicu u Beogradu biti moguće kupiti samo uz lična dokumenta, maksimalno četiri uz jedan lični dokument. Osobama sa obeležjima gostujućeg kluba, neće biti dozvoljen ulaz stadionima, kako u Beogradu, tako i u Istanbulu, čak i u slučaju da poseduju ulaznice za utakmicu“, navodi se u saopštenju fudbalskog kluba Partizan. Prva utakmica igra se ovog četvrtka u Humskoj u 20.30, dok je revanš u Istanbulu zakazan za 30. avgust u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari