Milojević skockao tim za Ligu šampiona 1Vladan Milojević Foto: STARSPORT

Ako se po meču protiv Radnika može suditi, Crvena zvezda je spremna za Ligu šampiona.

Trener crveno-belih Vladan Milojević je u poslednjoj proveri pred dolazak Napolija na stadion „Rajko Mitić“ (utorak, 21.00) isprobao tim za koji se očekuje da bi mogao da započne meč protiv italijanskog kluba. U prvoj postavi je nedostajao samo Ben, koji će verovatno umesto Ebisilija ili Kafua startovati na debiju u najjačem klupskom takmičenju.

Još od devedesetih se ne pamti da je trener Zvezde za evropske mečeve imao toliko veliki izbor kvalitetnih igrača, naročito u veznom redu i napadu. Čaušić, Marin i Boaći već su na debiju postigli golove i pokazali da se odmah na njih može ozbiljno računati. Za Kafua se mora konstatovati da mu još uvek nedostaju utakmice u nogama, ali bi i on lako mogao da bude džoker koji može da prelomi meč. Ne treba posebno napominjati da će u Stojiljkoviću, Simiću i Srniću takođe Milojević na klupi imati igrače koji mogu da ubrzaju igru ukoliko stvari sa prvih 11 krenu nizbrdo protiv favorizovanog rivala.

Nije (pre)visoka pobeda protiv Radnika (6:0) u Superligi bila pravo merilo kvaliteta ovog tima, čega je svestan i trener Zvezde, ali je svakako bila odlična prilika da se isprobaju novajlije i vidi da li na njih sme odmah da se računa.

– Pre same utakmice sam rekao, iskreno, da je ovo najbolji Radnik svih ovih godina. Da je utakmica bila 11 na 11 igrača, sigurno bi bila drugačija. Kod crvenog kartona njihovog golmana Vasiljevića i našeg prvog gola bila je odlučena. Raduje me odnos mojih igrača prema igri i dogovoru. I u našoj igri, pored previsokog rezultata, ima prostora za napredak. Neki igrači se još uvek traže i biće to još bolje. Poželeo – rekao je Milojević.

Debitanti u dresu crveno-belih, uz povratnika Boaćija, u potpunosti su zadovoljili šefa struke šampiona Srbije.

– Mi smo te igrače ciljali još u junu, Mitar Mrkela i ja smo ih želeli u ekipi i nismo gubili nadu da će doći. Presrećan sam kao trener što su tu i što su generalni direktor Zvezdan Terzić i klub uspeli da ih angažuju. To su jako dobri i kvalitetni fudbaleri i mogu da pomognu ovoj ekipi, jer, ponavljam, ne dovodim igrače da bi samo došli. Čaušić je naše dete, Beograđanin, ponikao je u školi kod čuvenog Tome Milićevića, sada se vratio i jako mi je drago zbog toga. Imamo tu i Veljka Simića koji je jako talentovan… Šta još o Boaćiju reći, kao da nije ni odlazio iz Zvezde. O Marinu ne treba trošiti reči, on je igrač koji će sigurno pomoći Zvezdi – naglasio je Milojević.

Iako Milojević tvrdi da će se za Napoli „pripremati kao i za svaku drugu utakmicu“, te da je „osvajanje Superlige apsolutni prioritet“, nema dileme da će preko 50.000 navijača u utorak želeti da vidi pozitivan rezultat ili u najmanju ruku poraz uz poneki postignuti gol. Dugo među navijačima bivšeg šampiona Evrope nije vladala tolika euforija. Realno se još od Barija ne pamti da će Zvezda u jednoj sezoni ugostiti čak tri evropska velikana. Pošto je Napoli, barem na papiru, lakši rival od Pari Sen Žermena i Liverpula, sve nade u jesenjoj evropskoj odiseji usmerene su ka tome da bi italijanski velikan mogao da se saplete u Beogradu. U fudbalu su kao i u životu želje jedno, mogućnosti drugo, a realnost obično nešto sasvim treće… Međutim, malo ko je verovao da Crvena zvezda može dve godine za redom da igra takmičenje po grupama nekog evropskog kupa, a kamoli da će već ove sezone ući u Ligu šampiona. Fudbal je čudesna igra u kojoj stalno gledamo kako David pobeđuje Golijata. Pa, čak i ako se Zvezda već protiv Napolija provede kao „bosa po trnju“, niko neće imati pravo da joj bilo šta zameri, jer je ona svoju normu za ovu godinu već ispunila.

Najjači Napoli u finišu slomio Fiorentinu

Trener Napolija Karlo Anćeloti je u poslednjem meču meču Serije A pred sutrašnje gostovanje u Beogradu, protiv Fiorentine (1:0) izveo je najjači sastav sa Hamšikom, Mertensom, Kaljehonom, Milikom… Jedini gol postigao je Lorenco Insinje tek u 79. minutu. Bivši fudbaler Crvene zvezde, štoper Nikola Maksimović, standardan je prvotimac kod Anćelotija i velika je izvesnost da će započeti i meč na „Rajku Mitiću“. Napoli je ove sezone ostvario tri pobede i jedan poraz (od Sampdorije 0:3) i trenutno zauzima drugo mesto na tabeli italijanskog prvenstva.

Đoković na „Rajku Mitiću“ izazvao euforiju

Slavu fudbalera Zvezde u visokoj pobedi nad Radnikom (6:0) delimično je „pomutio“ Novak Đoković koji je svojim gostovanjem na „Rajku Mitiću“ izazvao opštu euforiju. Najbolji srpski teniser posetio je igrače i u svlačionici i unapred im poželeo da pobede Napoli, pošto će on zbog gustog rasporeda biti sprečen da ih uživo bodri.

– Baš dirljiv momenat. Od klinačkih dana navijam za Crvenu zvezdu i radujem se i nerviram uz njih. Momci, imate veliku podršku za dalje borbe i veru svih nas navijača da možete da pomerite granice – istakao je Đoković.

Suđenje povereno „tvrdoglavom“ Poljaku

Evropska fudbalska federacija je za deljenje pravde na meču između Zvezde i Napolija imenovala poljskog arbitra Simona Marčinjaka. Poljak je na Svetskom prvenstvu u Rusiji brzo poslat kući pošto je u nekoliko navrata odbio da primeni VAR tehnologiju i tako napravio kardinalne greške. Na dušu mu se stavljalo da je time oštetio Argentinu za penal protiv Islanda, kao i da je propustio da svira penal za Švedsku protiv Nemačke, odnosno da dodeli crveni karton „pancerima“ jer je Berg srušen u gol šansi. Međutim, UEFA izgleda Marčinjaku i dalje bezgranično veruje, pošto mu je već u avgustu dodelila suđenje meča Super kupa Evrope između Real Madrida i Atletiko Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari