Milojević veruje u pune baterije 1Foto: STARSPORT

Sa severa Evrope na sever Srbije, iz Kopenhagena u Suboticu.

Crvena zvezda će posle prolaska u plej of za Ligu šampiona morati da se ponovo posveti domaćim obavezama, a u petom kolu Superlige čeka je gostovanje Spartaku.

Trener crveno-belih Vladan Milojević istakao je da je kod njegove ekipe posle evropskih obaveza došlo do „emotivnog pražnjenja“, ali da to ne sme biti alibi za meč protiv Spartaka (subota, 20.00).

– Verujem da su igrači napunili baterije. Oni moraju da imaju određenu dozu automotivacije i da budu svesni u kom klubu igraju. Evo, uskoro kreće i Kup Srbije pa ćemo igrati na tri fronta. Jedan moj trener je pričao da uvek morate imati sedmoricu spremnih igrača u timu. Ostala trojica u polju možda neće biti na željenom nivou, ali to ne znači da nisu kvalitetni. Bez obzira ko će igrati, svaki od igrača svestan je da mora da pruži maksimum i pokaže da zaslužuje da nosi Zvezdin dres. Očekujem dobru utakmicu u odličnom ambijentu pod reflektorima – naglasio je Milojević.

Strateg Zvezde imao je džentlmenski samo reči hvale za narednog rivala.

– Vraćamo se obavezama u domaćem prvenstvu, idemo na uvek nezgodno gostovanje. Spartak je ekipa koja ima svoju filozofiju i način rada, iznedrili su mnoge talente. Prošle sezone su napravili veliki pomak igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U ovom trenutku tim vodi kolega Gaćinović koji je dobar trener i uvek želi da se njegova ekipa nadigrava – dodao je Milojević.

Trener šampiona Srbije osvrnuo se i na komentare da je Zvezda imala sreće protiv Kopenhagena pošto je prošla na penale.

– Vidim da se provlači da sam ja jedan srećnik, da smo i sad prošli na sreću, a tako i pobedili Liverpul, pa neka se nastavi… Ali, voleo bih da mi neko objasni pojam sreće. Kažu za mene da sam srećnik, ali ja sam samo čovek koji se uvek trudi da radi najbolje što može – zaključio je Milojević.

Derbi petog kola igra se u Novom Sadu gde prvoplasirana Vojvodina dočekuje drugoplasirani TSC. Obe ekipe su u prva četiri kola ostvarile maksimalan učinak, tako da će posle petog samo jedna moći da se osami na vrhu, mada treba uračunati i to da Crvena zvezda ima utakmicu manje. Ekipa iz Bačke Topole, koja je od početka sezone iznenadila rezultatima, ne želi da preti „lalama“ niti da preuzme ulogu favorita.

– Vojvodina je na svakoj utakmici imala mnogo šansi, dali su dosta golova, tako da očekujem kvalitetan meč. Imaju dobar napadački red, ali i TSC ima dobre odbrambene igrače, tako da verujem da ćemo biti ravnopravni protivnici – rekao je levi bek TSC Dajan Ponjević.

Zanimljiv meč mogao bi da bude i između Partizana i Rada. „Građevinari“ su posle tri poraza tek u prošlom kolu došli do prvih bodova pobedom nad Inđijom (1:0), dok će crno-beli tražiti izlazak iz mini rezultatske krize u koju su upali od prošle nedelje kada su s Napretkom odigrali 2:2, a potom u Ligi Evrope izgubili od Malatije (0:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari