Milojko Pantić: Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan su u rukama ratnih profitera 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Sportski novinar i televizijski reporter Milojko Pantić ocenio je da su fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan propali kao što su propale i sve velike fabrike u Srbiji, te da su uzurpirani od strane ratnih profitera.

„Ratni profiteri vode ovu državu, a jedan od njih je i ovaj koji je na čelu države“, rekao je Pantić na promociji svoje knjige „Nebo se otvorilo“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić omogućio je vođama navijačke grupe „Delije“ da budu vlasnici Crvene zvezde.

Dodao je da je Partizan u vlasništvu ratnih profitera „iz centralne lože“, poput Milorada Vučelića, predsednika FK Partizan.

Komentarišući nedavni najubedljivi poraz Crvene zvezde na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, od Bajerna iz Minhena od 6:0, Pantić je naveo da bi, da ju je prenosio, utakmicu završio rečima: „Zemljo, otvori se, da propadnemo svi od bruke i sramote“.

Njegova knjiga nosi naziv „Nebo se otvorilo“, što je Pantićev čuveni komentar sa revanš utakmice Crvena zvezda – Bajern 1991. godine, kada je Zvezda postigla izjednačujući gol za 2:2 i za plasman u finale Kupa šampiona, u kojem će pobediti Olimpik iz Marseja i postati prvak Evrope.

„Nebo ostaje za Crvenu zvezdu zatvoreno sve dok je država Srbija zarobljena od razbojnika“, ocenio je Pantić.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda bi 1992. godine odbranila titulu prvaka Evrope, ali ju je u tome sprečio rat, odnosno laž koju je plasirao predsednik Srbije Slobodan Milošević da su Srbi na prostoru Jugoslavije ugroženi, i sa svojim partnerom, hrvatskim predsednikom Franjom Tuđmanom, poveo zemlju u rat.

On je Aleksandra Vučića optužio da državu vodi „kao zemljoradničku zadrugu“, zbog čega je Crvena zvezda postala „malo eksport-import preduzeće“ za fudbalere.

Pantić je ocenio da su navijači Crvene zvezde pod kontrolom „službe“, zbog čega je moguće da se na stadionu tog kluba ne baci ni jedna baklja i ni jedna petarda, kada se tako naredi, što je bio slučaj prošle godine, kada je Zvezda pobedila budućeg šampiona Evrope Liverpul sa 2:0.

On je aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao „najvećim lažovom u istoriji srpskih vlastodržaca“.

Kolumnista lista Danas Srđan Milivojević rekao je da se, nakon faza „vlastoljublja i slavoljublja“, aktuelna vlast nalazi u fazi „gramzivosti“, u kojoj žele da utiču na sve tokove u društvu, pa i da sastavljaju fudbalsku reprezentaciju ili ekipu Crvene zvezde.

„Na Zvezdinom stadionu nećete čuti skandiranje protiv Aleksandra Vučića, iako su uvredljivo skandirali svojevremeno i Slobodanu Miloševiću, i Vojislavu Koštunici, i Borisu Tadiću. To je zato što je Vučić vođama Zvezdinih navijača dao poslove razne vrste, kroz nameštene tendere“, ocenio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, Srbija će biti normalna zemlja tek kada političari budu isterani iz sporta, kulture, obrazovanja.

Novinar Srđan Škoro ocenio je da se u vreme kada je Zvezda postala prvak Evrope otvaralo nebo, a sada se otvara zemlja, „da propadnemo svi od bruke i sramote“.

Agencija Mastermind je knjigu Milojka Pantića promovisala sinoć u novim prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, koja se nalaze na Spensu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari