Milošević: Da se desi čudo 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana svesni su da im je potrebno čudo da bi u Beogradu u trećem kolu Grupe L Lige Evrope srušili veliki Mančester junajted (18.55, RTS).

Trener crno-belih Savo Milošević istakao je da nije potpuno ludo verovati u fudbalsko čudo, ali da se na teren mora izaći bez straha od rivala i pružiti najbolja moguća igra.

– Po sastavu koji ćemo izvesti videćete da nismo promenili ništa u odnosu na ono što smo igrali prethodnih meseci. Na osnovu toga biće jasno da nemamo strah, samo poštovanje prema velikom klubu. Ono što je Crvena zvezda uradila protiv Liverpula svodi se na nivo čuda, a ona se ne dešavaju često. Potrebno je dosta stvari da se spoji da bi se čudo desilo. Trudimo se i radimo sve što je za čudo neophodno, ali to ne znači da će se ono i desiti. Najbitnije je da posle utakmice ne žalimo ni za čim – rekao je Milošević.

Strateg Partizana upozorio je da Mančester junajted i njegov tim u ovom trenutku ne mogu da se mere po kvalitetu jer se zna ko je bolji.

– Videli smo na susretu Totenhem – Crvena zvezda koja je to razlika, koliko je teško izaći na kraj sa ekipama iz Premijer lige. Sudarićemo se sa istim problemima koje je imala Zvezda u Londonu. Pričati lagane priče je put u pakao. Naše je da pružimo 100 odsto, idealno bi bilo da prebacimo taj nivo, nikakvo drugačije razmišljanje ne smemo da imamo u glavama, pa da vidimo dokle će nas to dovesti. Govoriti o važnosti i posebnosti utakmice je izlišno. Nemamo često priliku da igramo ovakve utakmice. Poslednji put igrali smo sa Mančesterom pre 53 godine. Ovo je prilika da pokažemo koliko vredimo i da se izmerimo, pošto stalno pričam igračima da igranje u Evropi donosi mnogo, ako smo pametni – naglasio je Milošević.

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer u Beogradu neće zbog povreda računati na neke od najboljih igrača poput Pogbe, Marsijala, Lingarda, Šoa i Matića. Postavlja se i pitanje da li će Norvežanin možda namerno odmarati neke od standardnih prvotimaca jer mu je verovatno prioritet da u Premijer ligi nadoknadi zaostatak posle lošeg starta (14. mesto, 10 bodova iz devet utakmica).

– U ovom trenutku ne mogu da budem siguran kakav će tim izvesti, ali pretpostavljam da neće izaći sa trojicom u poslednjoj liniji, već će se vratiti na četiri u liniji. Ne mogu da odgovorim direktno ni na pitanje da li je za nas bolje da Mančester izvede najbolje što ima ili mlade igrače, željne dokazivanja. Iskustva su različita: pre neki dan smo u Lučanima izveli prvi tim i momci nisu uradili ono što smo očekivali. Rezervisti, pak, mogu da budu još komplikovaniji od prvotimaca. Pogotovo što Mančester ima 25 do 30 igrača koji su najveći evropski nivo- zaključio je Milošević.

Grupa L

3. kolo

Partizan – Mančester junajted 18.55

AZ Alkmar – Astana 18.55

Tabela

1. Partizan 4

2. Mančester j. 4

3. AZ Alkmar 2

4. Astana 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari