Milošević posle teškog poraza u Zenici: Zabrinula me malodušnost igrača u prvom poluvremenu 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je pretrpela najteži poraz kod kuće od svoje prve utakmice 1995.

S 5:0 ju je savladala još jedino Argentina 1998. u prijateljskom meču na svom tlu, ali joj je Portugalija svih pet golova u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dogodine u Nemačkoj dala u prvom poluvremenu.

Novi selektor BiH Savo Milošević, koji je debitovao onomad pobedom s 2:0 u Lihtenštajnu, primio je svu krivicu za debakl u Zenici na sebe, ali je zamerio i igračima na njihovom držanju u prvih 45 minuta.

„Nije mi se dopao pristup u prvom poluvremenu, koji je ispod svakog standarda. Može da se dogodi i rani gol, ali samopouzdanje nikako ne sme da bude poljuljano do te mere da toliko padnemo psihološki. Zabrinula me ta malodušnost kod igrača jer smo odustali od borbe. Portugalija je viši nivo na kojem mi trenutno ne možemo da budemo, ali svaka utakmica je lekcija za ono što nam sledi i u novembru i nadalje“, izjavio je Milošević.

BiH je idućeg meseca prvo gost Luksemburga, a u poslednjem kolu dočekuje Slovačku. Šansu za plasman na Evropsko prvenstvo vidi kroz baraž u Ligi nacija u martu dogodine.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari