Milovanović zbog korone ne igra protiv Fejnorda 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana otputovali su na revanš osmine finala Lige konferencija oslabljeni neigranjem Marka Milovanovića, talentovanog napadača koji je na poslednjem testiranju pred put u Holandiju bio pozitivan na korona virus. Crno-beli će tako imati opciju manje u Roterdamu u gotovo nemogućoj misiji nadoknađivanja minusa od tri gola iz prvog susreta u Beogradu (2:5).

Može se reći da je mladog napadača poterao maler u poslednje vreme. Rođeni Smederevac imao je u remiju protiv Napretka (0:0) minulog vikenda u Superligi, izuzetnu šansu pred sam kraj utakmice, ali mu je golman Vasiljević odbranio zicer sa bukvalno par metara odstojanja.

Očekivalo se da, s obzirom na rezultat iz prvog meča, ali i činjenicu da Partizan u idućem kolu domaćeg šampionata očekuje teško gostovanje Radniku u Surdulici, dobije konkretniju šansu u Roterdamu, međutim visoki centarfor dobio je pozitivan test na koronu neposredno pred put u Holandiju.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, od klasičnih špiceva ima jedino Rikarda Gomeša (propustio prvi susret zbog crvenog kartona protiv Sparte iz Praga) dok po potrebi na tom mestu mogu da se nađu mladi Samed Baždar ili kapiten Lazar Marković, odnosno letošnji novajlija iz Tventea, Kvinsi Menig.

Dodatni problem za stručni štab je u činjenici da su u Srbiji ostali Igor Vujačić (kartoni) i Bibars Natho (povreda).

Trener Stanojević poveo je na put 22 igrača. U pitanju su:

Golmani – Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač;

Defanzivci: Marko Živković, Nemanja Miletić, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević;

Vezisti: Marko Jevtović, Saša Zdjelar, Miloš Jojić, Milan Smiljanić, Lazar Marković, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac, Lazar Pavlović, Kvinsi Menig, Nemanja Jović, Filip Holender.

Napadači: Rikardo Gomeš i Samed Baždar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari