Mino Rajola brani Donarumu 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Nisu se Milan i Đanluiđi Donaruma prijateljski rastali ovoga leta. Iako je prvom golmanu italijanske reprezentacije nuđeno da sa osam miliona evra godišnje postane najplaćeniji fudbaler kluba, Donaruma je poslušao savet svog menadžera Mina Rajole i otišao u Pari Sen Žermen. Navijači Milana mu to nikada neće oprostiti; na nedavno odigranom meču između Italije i Španije u polufinalu Lige nacija (1:2), publika mu je sve vreme zviždala na San Siru, što je opasno iznerviralo Rajolu.

„Zgađen sam zvižducima protiv Donarume i pitam se zašto Milan nije intervenisao na neki način još posle one parole“, rekao je Rajola za Korijere delo Sport.

Mislio je kontroverzni fudbalski menadžer na parolu okačenu u Milanu još pre utakmice. Pisalo je…

“Donaruma, g…o jedno, nikad više nećeš biti dobrodošao u Milanu”.

Donaruma je besan.

“Hoćete da govorimo o pretnjama? Da li je on ubio nekog? Rekao bih da nije. Istina je da Milan nije imao snage da ga zadrži. Pitajte bilo čijeg oca. Šta bi predložio svom sinu. Da ode u PSŽ ili da ostane u Milanu?”, grmi Rajola.

„Ono što se desilo u Milanu je tužno i sramotno. Donaruma je samo doneo slobodnu odluku. Čudno je i razočaravjuće što se Milan nije distancirao od tako neprihvatljivog ponašanja. Italija je izgledala loše pred celim svetom. Zaista cenim gest Serhija Busketsa. On je razumeo kroz šta Điđo prolazi“, podsetio je Rajola da je Buskets, kapiten reprezentacije Španije, tešio Donarumu na terenu.

„Điđo je uvek davao sve za državni tim, doprineo je osvajanju Eura, bio najbolji igrač turnira. Pomogao je i Milanu, bio veran u najtežim trenucima, bio je profesionalac do poslednjeg trenutka, pomogao je timu da se vrati u Ligu šampiona”, ističe Rajola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari