Mirković: Ne tražiš kada se nema 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pare u Partizanu izgleda nisu problem pošto ih jednostavno nema za dovođenje pojačanja.

Zoran Bata Mirković moraće da kao trener na proleće spasava od sezone ono što se spasti može sa istim igračima na koje je računao tokom više nego mršave rezultatske jeseni.

Mirković je juče na početku priprema za prolećni deo sezone rekao novinarima ono što je doduše već bilo poznato – da para u klupskoj kasi nema. Tako je već na startu raspršio snove navijača Partizana da bi nekim čudom crno-beli mogli da krenu u ozbiljniju poteru za prvoplasiranom Crvenom zvezdom koja ima čak 15 bodova prednosti.

– Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem je da idemo dalje sa ovim kadrom. Mislim da je sve uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, tako da dok se to ne desi ne možemo da pričamo o tom pravcu – naveo je Mirković.

Šef struke Partizana nije imao tako precizan odgovor na pitanje ko bi uopšte iz ove generacije mogao da u klupsku kasu donese dovoljno novca za adekvatna pojačanja.

– Ne mogu ja to da vam kažem, jer generalno ne postoji nešto konkretno. Tu smo gde jesmo. I ja znam šta u životu znači kad se nema. Ne možeš da tražiš nešto kad se nema – dodao je Mirković.

Gledajući pojedinačni učinak protekle jeseni, jedini koji bi možda mogao da crno-belima donese adekvatan profit mogao bi da bude Rikardo Gomeš, napadač koji je letos stigao u Humsku i jedini je koji je u prvom delu sezone postigao dvocifreni broj golova (10). Međutim, dok ne dođe do realizacije nekog transfera, šefu struke crno-belih jedino preostaje da isproba talentovane pojedince iz omladinskog pogona i proveri da li su materijal za prvi tim.

– Planiramo da na pripreme u Tursku sigurno idu Pavlović i Stevanović, ali videćemo još. Balaž je u toj grupi isto – nagovestio je Mirković.

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić zatražio je od igrača da se „ne opterećuju vansportskim nepravdama“, aludirajući na to što nije poništen poslednji meč jesenjeg dela sezone koji je protiv Mačve (0:0) odigran na zavejanom terenu. Mirković je takođe poručio ekipi da neće tolerisati traženje opravdanja za slabe rezultate iz prvog dela sezone.

– Ciljevi su uvek isti, to je obaveza, ko god da je u Partizanu u bilo kom momentu. Jednostavno je tako. I zbog veličine kluba i tradicije ne možemo drugačije da razmišljamo, Svevišnji stavlja teret na ramena tačno koliko ta ramena mogu da izdrže. Mi ne pričamo o tim nefudbalskim stvarima. Kad izađemo na teren bavimo se našom problematikom – zaključio je Mirković.

Polazak u Tursku 25. januara

Partizan će u Beogradu trenirati do 25. januara gde će odigrati samo meč protiv Teleoptika, mada je u toku potraga za sparing partnerom iz Superlige. U Turskoj je za sada planirano da se do 8. februara odigraju mečevi protiv Šahjtora, Slovana iz Libereca i Krakovije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari