Mirotić: Igrače Barselone dodatno motivisalo Novakovo prisustvo u „Pioniru“ 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Nikola Mirotić, košarkaš Barselone i jedan od najboljih igrača u Evroligi, rekao je posle utakmice u kojoj je njegov klub pobedio Crvenu zvezdu u 15. kolu Evrolige (76:69) da je za njega veliko zadovoljstvo igranje pred beogradskom publikom.

„Kao i uvek, zaista divno je bilo vratiti se u Beograd. Zahvalio bih se navijačima, bili su sjajni, isto kao i na divnom aplauzu. Moja ljubav prema njima raste iz godine u godinu. Zadovoljstvo je igrati ovde“, rekao je reprezentativac Španije.

Mirotić je otkrio da su košarkaši Barselone bili dodatno motivisani prisustvom Novaka Đokovića u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

„Novak je najveća legenda svih vremena, u sportu i tenisu. Imao sam čast da ga upoznam u Americi, nisam očekivao da će doći na utakmicu. Bilo je veliko iznenađenje i velika čast da ga pozdravimo“.

„Kada su ga videli pitali su me da li mogu da se slikaju. Odgovorio sam im ‘Idite, pitajte čoveka’. Vidi se koliki je čovek Novak, svima hoće da pruži pažnju. Moramo svi da budemo ponosni. Bila je to velika motivacija, da igramo pred njim“.

Mirotić je rekao da je Crvena zvezda i u duelu sa Barselonom dokazala da ima kvalitet za plasman u plej-of Evrolige.

„Protiv Zvezde nikad nije lako, dokazali su isto i na gostujućem terenu. Bili su sjajni kod Makabija, dobili su isto i Zenit, puno poštovanja imam za njih. Mlada ekipa, uz još nekoliko iskusnih igrača, definitivno će se boriti za plej-of. Na pobedu su bili pre ovog meča, verujem da mogu da se vrate. Samo još da im se oporave igrači“, rekao je bivši košarkaš Čikago Bulsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari