Mirotić se ne slaže sa trenerom Barselone: Drugi deo sezone bio je potpuni promašaj 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Real je u finalu prvenstva Španije počistio Barselonu sa 3-1 u pobedama. Posledično, mediji su odmah počeli sa analizom učinjenog i kritikama prema nosiocima igre. I sam Nikola Mirotić, najbolji košarkaš Barselone, stava je da je drugi deo sezone potpuni promašaj.

Barselona je sezonu završila bez titule u Šapniji i Evroligi. Uprkos tome što je u jednom delu takmičarske godine bila u seriji od pet pobeda u El klasiku, kada je bilo najbitnije, poražena je od Reala prvo u polufinalu Fajnal-fora Evrolige u Beogradu, a potom i u finalu plej-ofa prvenstva Španije.

„Bolan poraz, nismo srećni zbog načina na koji smo završili sezonu. Ovaj tim je imao za cilj da osvaja titule i mogao je mnogo više od ovoga, očigledno, ciljevi nisu ostvareni. Moramo da čestitamo Real Madridu na ovoj tituli, bili su bolji i to su pokazali. . I to je realnost. Sada je vreme da razmislimo. U mnogim stvarima su bili bolji. Fizički su bili bolji, dominirali u skokovima i osećali se mnogo prijatnije od nas na parketu. Bili su daleko superiorniji“, iskren je i samokritičan Nikola Mirotić.

Nije želeo najbolji igrač Barselone, da posle četvrtog meča finalne serije govori o detaljima poraza.

„Odlično su igrali odbranu, znali su naše dobre strane i tu su nas zaustavili. Sada je veoma teško govoriti o nekim detaljima. Realnost je da je Real Madrid pobedio, a mi idemo kući sa jednom titulom manje. Moram da budem iskren, mislim da je drugi deo sezone potpuni promašaj“, direktan je Crnogorac sa španskim pasošem.

Uprkos tome što je trener Jasikevičijus stava da je sezona bila dobra, Mirotić je drugačijeg razmišljanja.

„Biti šampion u regularnom delu ne vredi ništa. Mnogo je lepo, ali najvažnije je da budem najbolji od marta do juna. Nismo uspeli da uradimo ono što smo želeli. Ponekad ne možete da kontrolišete određene povrede, to se dešava, ali generalno, nismo bili tim. to se od nas očekivalo, da budemo najbolji kada se bude odlučivalo o trofejima.“

Nekadašnji NBA košarkaš ne slaže se sa mišljenjem da je problem bio u stavu, razmišljanju i mentalitetu tima.

„Mnogi timovi gube ovde. Nikada ne bih dovodio u pitanje karakter nekih igrača. Prošle godine smo takođe bili u teškim situacijama, dve titule su osvojene, ali ove godine nije moglo. Ne možemo da kažemo da je to zbog karaktera. Ne delim to mišljenje“, jasan je Mirotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari