Misterija Niko u Portu: "Novi Buskets" koga je Barselona prodala za 8,5 miliona 1Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

U julu 2023. godine Barselona je prodala Nika Gonzalesa, jednog od najvećih projekata „La Masije“ u poslednjih pet godina, u Porto za 8,5 miliona evra sa opcijom otkupa od 30 miliona evra i 40 odsto od buduće prodaje.

Niko je rođen 3. januara 2002. godine i sin je poznatog fudbalera Frana Gonzalesa (nastupao za Deportivo), a prošle sezone je igrao na pozajmici za Valensiju, te na kraju završio na stadionu „Dragao“ uprkos ponudama Real Betisa, Real Sosijedada i Valensije, piše madridski list Marka.

Četiri meseca kasnije Niko, koji je bio jedna od zvezda letnjeg prelaznog roka, nije u planovima trenera Serđa Konseisaa, što je bio jedan od ključnih motiva za 21-godišnjeg španskog vezistu da potpiše za „zmajeve“.

Niko Gonzalez je do sada ove sezone nastupao na 12 utakmica za Porto: 29 minuta u 3 utakmice Lige šampiona, 368 minuta u 7 utakmica u portugalskoj ligi i 105 minuta u 2 utakmice u Kupu Portugala.

Ipak, nije sve tako crno za mladog vezistu, što je potvrdio i Serđo Konseisao na konferenciji za novinare uoči utakmice Lige šampiona između Porta i Barselone.

– Igrati za Porto, čak i ako dolazite iz Barselone, Bajerna ili Real Madrida… nije lako – rekao je Konseisao o Niku.

On je naveo da je pred njim svetla budućnost.

– Ima mnogo kvaliteta, veoma smo srećni što ga imamo u našim redovima. Uvek postoji period adaptacije, to je normalno, i računam na njega sto odsto – dodao je on.

Trener Porta je rekao da vidi Nika Gonzalesa češće na terenu u narednom periodu.

„Imaće utakmice u nogama u budućnosti, ko zna, možda zaigra već večeras“, rekao je portugalski selektor.

U Barseloni su pak zadovoljni njegovim napretkom i klasifikuju ga kao Busketsovog prirodnog naslednika u veznom redu tima iz katalonske prestonice.

To znači da bi ga uskoro mogli vratiti na stadion „Kamp Nou“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari