Mitar Mrkela: Do kraja prelaznog roka, bićemo još jači 1Zvezdan Terzic , Mitar Mrkela i Svetozar Mijailovic foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pobedom od 5:0 nad Pjunikom, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Crvene zvezde praktično su obezbedili učešće u plej-ofu i u lošijoj varijanti mesto u Ligi Evrope koje garantuje minimalnu zaradu od 11 miliona evra. Revanš u Jerevanu naredne nedelje u rezultatskom smislu trebalo bi da bude formalnost ali i pokazatelj koliko su crveno-beli zaista nadmoćniji od tamošnjeg šampiona. Istovremeno, operativni deo uprave radi na dodatnom jačanju ekipe, što je potvrdio i Mitar Mrkela, sportski direktor kluba.

Uvodni je utisak da su sa Kangvom, Bukarijem i Mitrovićem u Crvenoj zvezdi pogodili, kao i da su odigrali na sigurnu kartu povratcima Pešića i Milunovića, međutim, da bi ekipa postala kompaktnija u Ljutice Bogdana tačno znaju da moraju da reše pitanje startnog desnog beka.

U razgovoru za Mozzartsport, Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, nije želeo da bude decidan u otkrivanju planova na tržištu igrača do kraja avgusta ali je u analizi učinjenog od starta sezone, naročito kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, naznačio da ekipa nije kompletirana.

„Vidim po komentarima i reakcijama ljudi da su navijači i zvezdaška javnost zadovoljni. To znači da smo uradili dobar posao ili bar tako deluje za sada. Međutim, navijači mogu da slave – a mi ne smemo. Od kada sam u Zvezdi, još od igračkih dana, važilo je pravilo da zaposleni u klubu, igrači i funkcioneri smeju da slave samo jedno veče. Toga se i danas pridržavam, čekaju nas tek važne utakmice na sva tri fronta. Ali da je početak obećavajući – jeste“, zadovoljno deluje operativac Crvene zvezde.

Crveno-beli su praktično ispunili prvi mini cilj u ovoj sezoni, odnosno uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope kroz plej-of, obezbedivši minimalnu zaradu od 11.000.000 evra.

„Važno nam je bilo da napravimo taj iskorak. Ali daleko od toga da se zadovoljavamo postignutim. Sada idemo dalje. Nismo bili opijeni rezultatima ni kada smo na četiri utakmice u domaćem prvenstvu postigli sedam golova. Tako je i sada. Ne letimo… Uvek može da se kaže da nismo imali adekvatne rivale, odnosno da Pjunik nije naš nivo. Ali sami znate koliko su letnje kvalifikacije nezgodne. Dešavaju se iznenađenja u sva tri takmičenja, ispadaju klubovi sa velikim budžetima. Nikada nije lako šampionu jedne zemlje dati pet golova.“

Iako je Zvezda od početka letnjeg prelaznog roka veoma aktivna na tržištu igrača, Mrkela tvrdi da sa poslednjim angažmanom, tačnije povratkom Nemanje Milunovićem u klubu nisu završili sa dovođenjem novajlija.

„Mogu samo da kažem da ćemo do kraja prelaznog roka biti još jači“, otkrio je Mrkela, ne želeći da precizira na kojim pozicijama će ekipa biti kvalitetnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari