Mitar Mrkela: Rendžers nam je stari dužnik, možemo da ih prođemo 1Zvezdan Terzic , Mitar Mrkela i Svetozar Mijailovic foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda je na današnjem žrebu dobila Rendžers za rivala u osmini finala Lige Evrope. Prvi meč 10. marta odigraće crveno-beli u Škotskoj, a revanš sedam dana kasnije u prestonici Srbije. Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, zadovoljan je posle žreba i optimističan po pitanju prolaska u narednu fazu.

„U ovoj fazi nema lakih protivnika. Rendžers je jak rival koji je na prethodnom koraku eliminisao Borusiju Dortmund. Čeka nas težak posao, bio bih zadovoljan i da je neki drugi rival jer su ciljevi Zvezde uvek isti – idemo na pobedu. Rendžers nam je stari dužnik iz 2006. godine. Verujem da možemo da prođemo dalje“, kazao je Mrkela za Arenu sport.

mrkela je podsetio javnost da je Rendžers klub u usponu.

„Teško je govoriti sada kako će izgledati naredni dvomeč. Rendžers je tim koji je u usponu, vraća se na staze stare slave, iz četvrtog ranga se popeo nazad na vrh Škotske. Nemam dilemu da će naš stručni štab detaljno analizirati rivala. Gledao sam ih malo protiv Dortmunda i smatram da imamo čemu da se nadamo u tom dvomeču“, poručio je sportski direktor Zvezde srećan što je okosnica tima ostala na okupu nalik onoj koja se prošle sezone u eliminacionoj fazi suprotstavila Milanu.

„Igrački kadar nam se nje mnogo promenio. Imamo uglavnom igrače koji su igrali uspešno protiv Milana. Na Marakani očekujem veliku energiju i da je igrači iskoriste u potpunosti. Fudbal je napredovao i domaći teren nema mnogo uticaja jer su tereni isti, ali Marakana ima poseban uticaj“, naveo je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari