Mitrović: Nije bitno ko će dati gol 1

Fudbaleri Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić veruju da će najjači adut Srbije na meču Lige nacija protiv Crne Gore (subota, 15.00) biti timska igra.

Napadač Fulama i „orlova“ napomenuo je da mu nije bitno da li će postići gol protiv „sokolova“ sve dok to uradi bilo ko drugi iz njegove ekipe.

– Najbitnije je da tim igra dobro, a golovi će doći. Idemo na pobedu, pošto igramo na domaćem terenu. Ekipa igra dobro, a tu je i kvalitet pojedinaca. Ima dosta kvalitetnih igrača uz mene i Tadića koji smo obeležili kvalifikacije. Oni mogu da reše utakmicu, da daju golove ili asistiraju – rekao je Mitrović.

Za špica Fulama nema dileme da je velika prednost „orlova“ i to što za Crnu Goru neće moći da igra njihov glavni napadač Stevan Jovetić.

– To je veliki hendikep za njih. Može i da postigne gol i asistira. Bio je rovit za prošlu utakmicu ali nisam znao da neće da igra. To je prilika za druge igrače da se dokažu, mada je teško naći zamenu za njega – naglasio je Mitrović.

Kada su penali u pitanju, ni Dušanu Tadiću nije bitno ko će postići gol, već samo da se pogodi mreža. Iako je promašio poslednja dva penala za Srbiju, Tadić je istakao ne postoji striktan dogovor ko bi preuzeo odgovornost sa bele tačke protiv Crne Gore.

– Nismo na tome radili, ali najvažnije je da se postigne gol. Promašio sam dva penala, krivo mi je zbog toga, nije smelo da se desi. Sada može i Mitrović da šutira. Samo je važno da se postigne gol – rekao je Tadić.

On je napomenuo i da je dobro što se u prvi tim „orlova“ vraćaju kapiten i njegov zamenik Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

– U kratkom vremenskom periodu igramo novu utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Mislim da smo i u Podgorici pokazali da smo kvalitetniji, ali moram da naglasim i da oni imaju veoma dobre igrače i da nisu nikako za potcenjivanje. Uglavnom verujem da smo kvalitetniji a to moramo da pokažemo na terenu. Mislim i da ćemo mi igrati bolje jer sada će biti mnogo bolji teren nego što je to bio slučaj u Podgorici. Mnogo smo jači sa Matićem i Kolarovim – zaključio je Tadić.

Jokanović će brzo naći novi klub

Aleksandar Mitrović je na pripremama reprezentacije saznao o smeni trenera Fulama Slaviše Jokanovića.

– To je za mene loša vest. Svi znamo koliko je uticaja imao na mene i moju karijeru. Čuli smo se juče i on je mene više tešio nego ja njega. Stvarno mi je jako krivo, a mislim da su svi u klubu svesni koliko je postigao za vreme provedeno u Fulamu. Ali to je fudbal… NJega svi jako cene na Ostrvu i u Evropi, tako da mislim da će veoma brzo imati novi klub – rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari