Mitrović: Očekujem dve pobede 1Mitrović i Vlahović (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo utakmicama protiv Luksemburga 4. septembra u Beogradu i Republike Irske tri dana kasnije u Dablinu.

Ekipu selektora Dragana Stojkovića pre ova dva susreta očekuje i prijateljska utakmica sa Katarom u sredu u mađarskom gradu Debrecin.

– Svaka utakmica za reprezentaciju je mnogo bitna, jer treba da gradimo pobednički mentalitet. Zato je i taj Katar bitan, iako je fokus na dve utakmice u kvalifikacijama, pošto igramo za bodove. Postavili smo sebi imperative da uvek idemo na maksimum, daćemo sve od sebe da osvojimo svih šest bodova. Imamo kvalitet za to, treba da uđemo u svaki meč maksimalno ozbiljno. Tada naš kvalitet dolazi do izražaja. Realno je da upišemo i sve tri pobede– istakao je defanzivac Stefan Mitrović na konferenciji za medije povodom predstojećih mečeva nacionalnog tima.

On je dodao da je dobar početak u kvalifikacijama podigao samopouzdanje igrača.

– U prethodnim kvalifikacijama smo počinjali loše i zbog toga na kraju ispaštali i nismo odlazili na velika takmičenja. Dobar početak nam svima mnogo znači. Moramo da nastavimo istim putem – izjavio je fudbaler španskog Hetafea, a zatim se osvrnuo na predstojeće protivnike.

– Što se tiče Luksemburga, kad pogledamo njihov spisak, tri imena se izdvajaju, to su Žerson Rodrigez, Leandro Bareiro i Kristofer Martins Pereira iz Jang Bojsa. Više nije uopšte slučajno što prave dobre rezultate, mnogo bolje nego ranije. Već dugo ih vodi aktuelni selektor, ova ekipa je dugo na okupu, igraju sve bolje i bolje. Irska je puno ozbiljnija reprezentacija. Mnogo igrača iz Engleske tu ima. Gaje klasičan sistem ostrvskih ekipa – dosta duela, duge lopte, potenciraju prekid igru – rekao je Mitrović.

Dušan Vlahović rekao je da predstojeći mečevi u kvalifikacijama za njega imaju posebnu draž zbog činjenice da će po prvi put pred publikom nastupati u dresu nacionalnog tima.

– Nisam osetio to i mislim da će biti najbolji osećaj na svetu. Zvuči kliše, ali stvarno je tako, kada neko krene da igra fudbal najveća želja je da zaigra pred punim stadionom za reprezentaciju. Biće to ostvarenje sna za mene. Jedva čekam– izjavio je napadač Fiorentine.

Na pitanje da li očekuje da će u reprezentaciji nastupati u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem, talentovani napadač je rekao da to zavisi od odluke selektora Dragana Stojkovića.

– Svi žele da igraju. Na meni je da vredno radim, da treniram i nametnem se Misteru. Na kraju, on odlučuje i biće kako on kaže.

Najavljujući predstojeće mečeve nacionalnog tima talentovani špic je istakao da će oba duela u kvalifikacijama, protiv Luksemburga u Beogradu i Republike Irske u Dablinu, biti veoma teški.

– Ja bih rekao da svi danas igraju fudbal. Nema lakih i teških utakmica. Obe će biti veoma teške. Na nama je da se pripremimo. Daćemo sve od sebe da pobedimo. To je imperativ. Naš cilj je Svetsko prvenstvo.

Vlahović: Moja je odluka da ostanem u Fiorentini

Aleksandar Vlahović je ovog leta bio želja nekih klubova iz Premijer lige, a u italijanskim medijima pojavila se informacija da je Atletiko Madrid ponudio Fiorentini 80 miliona evra za srpskog napadača.

– Imam neki svoj cilj i nadam se da mogu da ponovim prošlu sezonu. Ne razmišljam o transferu. Veliki je pritisak javnosti, naravno da nisam razočaran što sam ostao u Fiorentini. Moje je samo da igram fudbal, treniram, slušam starije igrače i trenere. Sve ostalo će doći. Moja odluka je bila da ostanem u Fiorentini. Nadam se da ćemo ove sezone završiti mnogo bolje nego prošle –izjavio je Vlahović.

Irci bez petorice protiv Srbije

Fudbalska reprezentacija  Republike Irske nastupiće bez petorice igrača na meču protiv selekcije Srbije 7. septembra u Dablinu. Povređeni su Enda Stivens (Šefild junajted), Kalum O’Dauda (Bristol siti), Džejson Najt (Derbi), Čiodozi Ogbenea (Roteram), dok je napadač Vest Bromvič Albiona Kalum Robinson bio pozitivan na testu na koronavirus.

Grupa A

Luksemburg – Azerbejdžan          1.9.

Portugal – R. Irska  1.9.

Srbija – Luksemburg           4.9.

Irska – Azerbejdžan 4.9.

Azerbejdžan – Portugal     7.9.

Irska – Srbija 7.9.

Portugal           3          2          1          0          7

Srbija               3          2          1          0          7

Luksemburg   2          1          0          1          3

Irska                2         0          0          2          0

Azerbejdžan  2          0          0          2          0

Ulaznice za Luksemburg u prodaji

Danas počinje prodaja ulaznica za meč između Srbije i Luksemburga. Mogu se kupiti na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“ svakog dana od 11 do 19 časova, a na dan utakmice sve do početka meča. Počela je i online prodaja, a ulaznice se mogu kupiti na adresi www.iticket.rs. Jug i sever su 300 dinara, Istok bok 500, Istok centra i Zapad bok 800, Zapad centar 1.000 i VIp loža 5.000 dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari