Mitrović posle teškog meča u Mančesteru: Dobro smo se borili, idemo na pobedu u derbiju (VIDEO) 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda je rezultatski dobro prošla u Mančesteru (3:1), međutim Siti je demonstrirao takvu siliu da je izgledalo kao da se fudbaleri dveju ekipa ne bave istim sportom.

Stefan Mitrović je iz niškog Radničkog stigao na Marakanu percipiran kao jedna od najbržih igrača u Superligi. Odnos kvaliteta dveju ekipa na Itihadu mogao se ogledati i koz tu činjenicu, s obzirom na to da je potencijalni reprezentativac Srbije u duelima sa kolegama u plavim dresovima izgledao kao tek brži od igrača prosečne brzine.

Uprkos tome što je trebalo da se bavi ofanzivnim zadacima, Mitrović je daleko više vodio računa o defanzivnim obavezama, negde svestan da Kajl Volker po desnoj strani može da napravi pravi veleslalom i da sjajnog Silvu lako iskoristi kao „martinelu“ na putu ka Zvezdinom šesnaestercu.

– Dobro smo se borili i nosili sa jakim Sitijem. Pružili smo maksimum, imali vođstvo posle poluvremena i mnogo mi je krivo što smo primili odmah gol. Pali smo, oni su se digli i bilo je mnogo teško. Oni su najbolja ekipa na svetu, ali pokazali smo da se na neki način može i protiv njih – tvrdi Mitrović, iako ga činjenice izložene na terenu lako demantuju.

Zvezdina objektivna realnost jeste Superliga a naredne obaveze na domaćoj sceni odnosiće se na večiti derbi koji je na programu 27. septembra, a zakazan je u Humskoj.

– Idemo na pobedu. Sa mnogo samopouzdanja očekujemo predstojeći meč sa crno-belima. Imali smo ogromnu podršku u Mančesteru od naših navijača, potrudićemo se da im vratimo pobedom nad Partizanom.

Naravno, trijumf Lajpciga na terenu Jang Bojsa sigurno je obradovao crveno-bele (1:3).

– Pratili smo rezultat, za nas nije loše. Moramo da pobedimo u sledećoj utakmici Jang Bojs kod kuće, to je utakmica sezone za nas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari