Mlade košarkašice Srbije bez finala Evropskog prvenstva 1Foto: FIBA

Mlade košarkašice Srbije izgubile su u polufinalu Evropskog prvenstva od Letonije 56:53 (24:13, 10:15, 13:15, 6:13).

„Orlice“ će igrati sutra u meču za treće mesto protiv Španije koja je ranije danas izgubila od Francuske rezultatom 75:47.

Izabranice Dajane Butulije odigrale su bolje u prvom poluvremenu koje su rešile u svoju korist – 34:28.

U drugom Letonke su se u potpunosti „probudile“, pogotovo kada se radi o šutu za tri poena.

Već posle pet minuta igre u nastavku su u potpunosti preokrenule rezultat i povele 41:40, a onda smo praktično do kraja meča gledali veoma neizvesnu utakmicu.

Vratile su „Orlice“ prednost u finišu trećeg kvartala i to zahvaljujući igri „1 na 1“ gde su ih Letonke teško branile i praktično u svakom napadu faulirale te slale na liniju za slobodna bacanja.

To su one umele da iskoriste pa su ponovo povele, ali je problem nastao u četvrtoj četvrtini gde košarkašice Srbije nisu postigle poen u prva četiri minuta poslednjeg kvartala što su Letonke materijalizovale novom prednošću.

Igralo se onda koš za koš, Srbija je imala šut za produžetke, lopta je i „igrala“ po obruču, ali jednostavno nije htela da uđe u koš, pa je slavlje zemlje organizatora ovog šampionata moglo da počne.

Najefikasnije u sastavu Srbije bile su Nevena Rosić sa 14 i Dunja Zečević sa 12 poena, a u timu Letonije Vanesa Jasa sa 19 poena.

Upravo je Jasa pogodila ključnu trojku iz velike udaljenosti na pola minuta do kraja susreta, a tu prednost je ekipa Aigarsa Nepirsa uspela da sačuva do kraja susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari