Mladen Krstajić odabrao fudbalere za mečeve sa Marokom i Nigerijom 1

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, je za prijateljske utakmice protiv Maroka, 23. marta u Torinu i Nigerije u Londonu, četiri dana kasnije, koje će biti odigrane u sklopu priprema za ovogodišnje Svetsko prvenstvo, pozvao 24 igrača.

Na spisku su već „provereni aduti“, jedino novo ime je štoper Crvene zvezde Vujadin Savić, a među „orlovima“ ponovo je i Dušan Basta. U odnosu na azijsku turneju, na kojoj je Krstajić, tada kao vršilac dužnosti, prvi put samostalno vodio „orlove“, ovoga puta se na spisku nisu našli Nemanja Gudelj, Jagoš Vuković, Nemanja Maksimović i Nemanja Radoja.

Kako tvrdi selektor, ovaj spisak je podložan promenama, niko od pozvanih nije siguran putnik za Rusiju. Već na prvi pogled vidi se da Krstajić ima problema sa napadačima – na spisku su samo dva Aleksandra – Mitrović i Prijović. Što se tiče golmana (Svilar očigledno više nije u kombinaciji) sve je jasno, ni u odbrambenoj liniji ne treba očekivati velika tumbanja, a u srednjem redu mestu se može nadati još prvotimac Benfike LJubomir Fejsa i – to bi bilo to. Do sredine maja, kada će početi pripreme „orlova“ za SP Krstajić će, vrlo verovatno, pokušati da nađe trećeg špica, jer se Mitrović ili Prijović mogu povrediti.

– Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu – biti sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreću od nule – tvrdi Krstajić.

Selektor je naglasio da je cilj prijateljskih utakmica da proveri neke igrače koji nisu igrali zajedno u prethodnom periodu i da će to, prema njegovim rečima dovesti do malih promena u sastavu.

– Cilj je da pokušamo da isprobamo sistem igre uz kombinovani sastav kako bismo uigrali neke igrače koji do sada nisu mnogo igrali zajedno. Igrači su shvatili težinu Svetskog prvenstva i kroz utakmice u klubu traže svoje mesto u timu – objasnio je Krstajić.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji, „orlovi“ će u prvoj fazi, u grupi E, igrati protiv Kostarike (17. juna u Samari), Švajcarske (22. juna u Kalinjingradu) i Brazila (27. juna u Moskvi).

Dvojica iz domaće lige

Na spisku Mladena Krstajića nalaze ovi fudbaleri:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Marko Dmitrović (Eibar).

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Viljareal), Dušan Basta (Lacio), Branislav Ivanović (Zenit), Nikola Maksimović (Spartak Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošić (Bešiktaš), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Ivan Obradović (Anderleht).

Igrači sredine terena: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem LJajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Marko Grujić (Kardif), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (HSV), Andrija Živković (Benfika).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Fulam) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari