Mladi asovi boks ringa Srbije na velikoj sceni Smederevske jeseni 1Foto: BSS

Manifestacija „Smederevska jesen“ koja se u ovom gradu slavu vina i grožđa održava po 133. put, kao i prošle godine ugostiće i mlade snage Srbije u boksu.

U slavu plemenite veštine 104 boksera koja dolaze iz svih krajeva naše zemlje učestvovaće u boks spektaklu u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva.

Finale je zakazano za 20. septembar 2020. sa početkom od 19 časova koje će biti održano na gradskom Trgu.

Na ovom čuvenom boks takmičenju boriće se mladi ratnici naše boks scene svih uzrasta, a prvi put je obezbeđen i fond novčanih nagrada u iznosu od 600.000 dinara.

Mlade boks snage naše zemlje najavljuju fer plej borbu.

“Boks i bokseri nastavljaju svoju misiju i uprkos teškoj godini za sve nas, za svakog čoveka na planeti zbog stanja u koje nas je doveo COVID virus, idemo dalje u nove pobede. Boks je takav sport i bokseri su takvog kova, da se sa svakim problemom uhvate u koštac i traže rešenje. Iako se dogodio veliki vremenski period u 2020. u kojoj smo svi bili paralisani, nismo mogli normalno da treniramo, to nije ostavilo ogroman trag na naše mlade boks snage, već ih je dodatno motivisalo da čim su se stvorili uslovi za normalan trening krenu u veliki rad i brzo vrate formu koja je bila izgubljena, Kroz mečeve kvalifikacija videli smo da su bokseri na dobrom putu i da u odličnoj trenažnoj fazi koja će ih dovesti do top forme već za mesec dana, kada ukoliko situacija sa virusom korona dozvoli, imamo velika i važna takmičenja, među kojima i Zlatna rukavica” – rekao je Dragan Vasiljević selektor mladih bokserskih selekcija Srbije.

Stanjem na terenu zadovoljan je i selektor svih seniorskih selekcija Srbije Milan Piperski.

“Brzo smo reagovali na stanje u koje nas je stavio virus korona, konsolidovali redove i krenuli sa našim boks poslom. U toku leta odradili smo kampove, veliki deo treninga organizovan je na otvorenom, u salama se radilo na distanci, Važno je da ni jednog trenutka nismo stali, jer boks je takav, ako jednom staneš, puno vremena, rada i truda, veliki put treba preći da bi se vratilo na stazu uspeha. Boks manifestacija u Smederevu postaje tradicionalna, održava se u odličnom terminu, okuplja naše najjače kandidate za sastav reprezentacije i odlična je za proveru stanja na terenu, ukazuje na to šta je dobro, a šta treba promeniti. Kvalifikacije boks šampionata na gradskom Trgu u okviru “Smederevske jeseni” iznedrilo je neke nove nade, nove klince od kojih možemo očekivati velika dela u budućnosti šti jako raduje i obećava” – zaključio je Piperski.

Na gradskom Trgu u Smederevu u subotu 19. septembra biće održana i majstorica Super lige Srbije između BK “Radnički” Beograd I BK Loznica, treći odlučujući meč koji će lansirati novog ekipnog šampiona Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Mladi asovi boks ringa Srbije na velikoj sceni Smederevske jeseni”

  1. Kako na ovim pravim mecevima nema Veljka Raznjatovica, vec on samo boksuje u nekim selima koje Palma organizuje?

    • Neće mama Ceca da rizikuje, pa da plati nekog poznatijeg boksera… ovako; samo dobrovoljci (potomci Arkanovih)…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.