Mladi, dobri i već prodati 1Foto: STARSPORT

U utakmicama Čukarički – Radnički (3:2) i Vojvodina – Mladost (penalima 5:4) viđeno je više fudbalske vatre nego u očekivanim pobedama Crvene zvezde protiv Inđije (2:1) i Partizana nad Radnikom (2:1)…

… ali četvrtfinale Kupa Srbije neće biti po tome upamćeno nego po golgeterskom obračunu trostrukog strelca „brđana“ Slobodana Tedića i dvostrukog „poentera“ niškog tima Nikole Čumića.

Trenerima Aleksandru Veselinoviću i Radoslavu Bataku nisu potrebna pravila Saveza da ih nateraju na forsiranje igrača do 21. godine, jer obojica imaju na raspolaganju momke ozbiljnog potencijala, tolikog da su ovi već neko vreme na platnim spiskovima stranih klubova.

Ljudi zaduženi za praćenje Čumićeve pozajmice klubu sa „Čaira“, gde je prošle godine zaslužio transfer u Olimpijakos, imali su šta da jave stručnom štabu i gazdi grčkog velikana, jer se omaleni napadač iz Užica u prvom delu duela bukvalno poigravao sa zadnjom linijom domaćina, a ova matirana dva puta za 24 minuta.

„Lomio“ je kičmu čuvarima i u drugom poluvremenu, ali više nije mogao sam da se nosi sa protivničkom odbranom, pa mu je visoki ofanzivni vezista Tedić „preoteo“ slavu.

Mladi, dobri i već prodati 2
Foto: STARSPORT

Prvo je neposredno pred odlazak na pauzu prepolovio rezultatski minus, pa u finišu regularnog toka doneo izjednačenje, da bi u nadoknadi vremena lansirao Čukarički u sledeću rundu takmičenja.

I, na veliko zadovoljstvo mentora iz matičnog kluba Mančester sitija, svojim prvim het-trikom u karijeri, produžio nadu beogradskog superligaša u ponovni izlazak u Evropu.

Za šta se bori i u prvenstvu, gde ima pet bodova više od Radničkog, ali i pet manje od četvrtoplasiranog TSC, te osam od Vojvodine na trećem mestu.

Da radost njihovih trenutnih i budućih šefova na Pireju i na Ostrvu bude veća, to im nisu prve kvalitetne role od kada su vraćeni na dodatno kaljenje u sredine koje su ih lansirale u međunarodnu orbitu.

Tedić je pored ova tri dao još četiri pogotka u sedam nastupa u SLS, dok Čumićeva statistika broji šest šuteva u centar mete na isto toliko SLS utakmica, uz dva pomenuta u Kupu.

Što sve ide na ruku i selektoru mlade selekcije Iliji Stolici, jer je „orlićima“ i te kako potrebna njihova efikasnost u preostalim krugovima kvalifikacija za šampionat Evrope.

Danas žreb za polufinale

Žreb za polufinale Kupa održaće se danas u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na beogradskim Terazijama, s početkom u 13 sati. U ovoj fazi nema povlašćenih klubova, pa svako može na svakoga, a svi će na teren ponovo već sledeće srede. Da je sezona 2019/2020. na redovan način privedena kraju, a ne skraćena pa ubrzana, već bismo imali osvajače oba domaća trofeja, ovako će drugi biti poznat 24. juna.

Slobodan Tedić

rođen   13. 4. 2000.

mesto rođenja Podgorica

pozicija vezista

klubovi Vojvodina, Čukarički

igrač Mančester s.          1. 1. 2020.

vrednost transfera         2.000.000 evra

pozajmica Čukaričkom  do kraja juna 2020.

ugovor sa MS    do kraja juna 2024.

mečevi za Srbiju U21     2

…………………………………………………

Nikola Čumić

rođen   20. 11. 1998.

mesto rođenja Užice

pozicija napadač

klubovi Sloboda, Metalac, Radnički (N)

igrač Olimpijakosa           1. 1. 2020.

vrednost transfera         700.000 evra

pozajmica Radničkom   do kraja juna 2020.

ugovor sa OLI    do kraja juna 2024.

mečevi za Srbiju U21     3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari