Mladi teniseri Srbije u finalu Letnjeg Ekipnog šampionata Evrope 1Foto: TSS

Muška selekcija Srbije u konkurenciji do 16 godina, u sastavu Hamad Međedović, Stefan Popović i Petar Teodorović, predvođeni trenerom Vladimirom Krstićem, plasirala se u finale Letnjeg Ekipnog šampionata Evrope koje se održava u francuskom Le Tuku.

Kako je saopštio Teniski savez Srbije, u prvom meču finalnog takmičenja Srbija je savladala selekciju Češke 2:1, u polufinalu pala je i ekipa Španije 2:0 (Stefan Popović – Alejandro Turriziani Alvarez 4:6, 6:4, 6:2, Hamad Međedović – Daniel Rincon 6:4, 7:6(7)).

Reprezentacija Srbije za evropsko zlato boriće se protiv pobednika meča Velika Britanija – Francuska.  Tim Srbije već je obezbedio i plasman na Svetsko prvenstvo koje je na programu u septembru u SAD.

Ženska reprezentacija Srbije (do 16), koju čine Fatma Idrizović, Natalija Senić i Andrea Obradović, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem nalaze se u Budimpešti gde su izborile plasman na Svetsko prvnenstvo koje se igra u spetembru u Americi.

U prvom kolu finalnog takmičenja za Ekipnog šampiona Evrope 2019. naše devojčice su izgubile od selekcije Nemačke 1:2 (Natalija Senić – Mata Guth 2:6, 1:6, Fatma Idrizović – Julia Middendorf 6:3, 7:6(6), dubl: Senić, Idrizović – Guth, Middendorf 0:6, 4:6).

Srbija se u narednom kolu borila protiv selekcije Hrvatske za plasman od 5. do 8. mesta, a pozicija 5. i 6. donosi učešće na Svetskom šampionatu. Prva prepreka na putu za 5. mesto, tim Hrvatske pao je posle dubl susreta 2:1 (Natalija Senić – Sara Svetac 6:3, 6:1, Fatma Idrizović – Antonina Ružić 4:6, 1:6, dubl: Senić, Idrizović – Ćirić Bagarić, Ružić 7:5, 6:2).

Naredni meč reprezentacija Srbije igra protiv pobednika Belorusija – Italija za poziciju broj 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari