Mladost posramila Partizan u njegovoj kući, Zvezda grabi ka novoj tituli 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crno-beli potpuno bespomoćni i „razmontirani“ u duelu sa timom iz donjeg dela tabele Superlige – 0:4, na „generalnoj probi“ za prvi deo dvomeča plej-ofa Lige konferencije.

Ko je očekivao momentalnu ofanzivu jačeg, skupljeg, bolje rangiranog, motivisanijeg… domaćina taj se grdno prevario. I razočarao, ako mu je crno-bela kombinacija na srcu.

Kao da u duel nisu ušli sa pretposlednjeg mesta na tabeli, unapred otpisani Novosađani su već u četvrtom minutu bacili rivala u nokdaun. Tačnije, Amerikanac Romen Gal.

Akcija je krenula iz auta, a završio ju je zimski novajlija, lepim šutem iz kazneg prostora, tako što je posle loše reakcije Svetozara Markovića odbitak smestio u suprotni deo mreže.

Nisu se crno-beli još sabrali od šoka a golman Aleksandar Popović prinuđen je na novu kapitulaciju. Zabrljao isti štoper, samo što je sada tu grešku iskoristio Kristijan Dal Belo (11).

Kada je Brazilac, sa još veće daljine i atraktivnije, vratio „parni valjak“ u rikverc ovom nije ostalo ništa drugo nego da proba sa izvlačenjem iuz „živog blata“. Međutim, bez efekta.

Do kraja prvog poluvremena nije izašao iz minusa, pa čak ni stvorio šansu iz kategorije kolosalnih. Mladost je organizovano branila prednost, ali i pretila kada bi joj se ukazao prostor za to.

Ljubomir Ristovski i njegova autsajderska ekipa rezultatski i taktički su nadigrali favorizovan tim Gordana Petrića, iako je ovaj u borbu ušao sa najjačim snagama i u prilično ofanzivnoj postavci.

Koliko je struka crno-belih bila nezadovoljna viđenim govori podatak da je bivši defanzivac i funkcioner, a sada strateg najjače postave kluba iz Humske zamenio čak trojicu startera u pauzi.

I opet je pucao ćorcima. Izlasci Pantića, Andradea i Pavlovića, odnosno ulasci Meniga, Dijabatea i Fejse ne da nisu prepali Mladost, nego je ova nastavila da „šamara“ grogiranog vicešampiona.

Novica Maksimović je već u 54. miinutu zabio novi klin u Partizanove točkove, tako što je bio precizan iz penala, dosuđenog zbog Fejsinog starta nad Đorđom Ćosićem. Ubzo je pala i „četvorka“.

Nikola Janković je nišanio peterac i nanišanio glavu Nemanje Milića, a ovaj njenim trzajem (58) isprovocirao novu salvu zvižduka Grobara, najviše na račun uprave. Kao godinama unazad.

Dok su navijači tražii ostavke, igrači su jalovo napadali. Nekoliko ozbiljnih šansi i jednom pogođena stativa (Meniga) bili su premalo čak i za hvatanje slamke spasa. Koju Partizan nije ni zaslužio.

Jer, ko prvi šut u okvir gola uputi tek u 65. minutu, a ima toliko teži budžet i dužu klupu, taj i nema pravo na bod(ove). Pa ni da sanja titulu, mada su ti snovi raspršeni još u jesenjem delu sezone.

Sa sadašnjih 11 koraka zaostatka za petostrukim uzastopnim šampionom, Crvenom zvezdom, u Humskoj mogu samo da se (iz)bore za ostanak na poziciji ispod. Pošto su iz Kupa Srbije već ispali.

Ostaje im i bitka za osminu finala trećeg po jačini UEFA takmičenja, sa moldavskim Šerifom, 16. februara na tuđem terenu i nedelju dana kasnije na Topčiderskom brdu. Kada se oporave od ove blamaže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari