Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

„Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici“, izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić za Arenu u Staroj Pazovi.

Strelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević.

Po dva gola za priajtelje dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

Darko Kovačević, koji je zamenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

„Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo“, rekao je Kovačević.

Bunjevčević, nekadašnji fudbaler između ostalog Crvene zvezde i Totenhema, umro je u junu prošle godine.

„Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak“, rekao je počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

„Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast“, kazao je Dejan Stanković.

„Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi“, rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog „večitog“ rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

„Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu“, rekao je Mijatović.

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz sveta muzike i televizije.
Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki.

Povezani tekstovi