Momčilo Vukotić dosadu najbolje "ubija" slikanjem 1Foto: STARSPORT

„Ide Moca sa Balkana, zaplakala Marakana, Marakana sva u krvi, Partizan je opet prvi“ – orilo se sedamdesetih godina prošlog veka sa juga stadiona JNA.

Danas Momčilo Vukotić, legendarni fudbaler, direktor i trener Partizana, ne ide nigde. Zabranu kretanja za starije od 65 godina striktno poštuje.

– Od prvog dana od kako su na snagu stupile vanredne mere nisam izašao iz kuće. Nisam išao ni u onu kupovinu. Sve što nam treba dostavljaju nam deca. Nismo ni sa njima u kontaktu, namirnice koje nam kupe ostave ispred vrata. Moramo do poštujemo pravila, da slušamo savete lekara samo to je način da se pobedi ova bolest – tvrdi Vukotić.

Popularni Moca je u visokorizičnoj grupi po dva osnova – stariji je od 65 godina (rođen je 2. juna 1950. godine) i zbog toga što je operisan zbog malignih bolesti.

– Pre dve godine operisao sam rak glasnih žica. Idem redovno na kontrole i za sada je sve u redu. Išao sam kod logopeda jednom nedeljno, zbog novonastale situacije više ne idem, vežbam kod kuće – objašnjava Vukotić.

Sinove, unuka i dve unuke viđa preko telefona, priznaje i da su dani „dugački“, ali je pronašao „lek“ kojim ubija dosadu.

– Počeo sam pre desetak godina iz hobija da se bavim slikarstvom. Obaveze mi nisu dozvoljavala da mu se više posvetim, a tu su bila i deca, unuci. Sada se baš intenzivno bavim slikarstvom i – nije mi dosadno – kroz smeh priča Vukotić.

I na kraju poručuje i starima i mladima –  „Ljudi budimo disciplinovani, to nam je jedini spas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari