Mornar doveo Mozlija 1foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Doskorašnji košarkaš Partizana potpisao ugovor sa crnogorskim klubom.

Samo nekoliko dana posle rastanka sa Partizanom, Amerikanac Vil Mozli prešao je u Mornar, pa će i dalje igrati u regionalnoj ABA ligi. Tridesetdvogodišnji centar proveo je dve sezone u klubu iz Hujmske, osvojio je sa crno-belima Kup Radivoja Koraća i ABA Superkup, a prošle sezone je prosečno beležio 6.5 poena i 5.8 skokova.

Dolazak mlađih igrača na njegovoj poziciji, određeni zdravstveni problemi i, pre svega, kadrovske procene i planovi novog trenera Željka Obradovića učinili da postane višak. Razlaz je bio neminovan, a klub iz Bara je to vrlo brzo iskoristio.

Mozli je proveo četiri godine na Norvestern stejtu, da bi profesionalnu karijeru počeo pre devet godina u dresu Fortituda iz Bolonje. Igrao je zatim za Ferentino, Rekanati, Latinu i Lenjano Najtse, da bi se 2018. godine preselio u Trst, a tu dobrim igrama skrenuo pažnju Partizana i tadašnjeg trenera Andree Trinkijera.

Od vrhunskog i borbenog atlete očekuje se da donese crnogorskom timu donese ono što im je nedostajalo u igri pod koševima, jer su ih nadskočili svi doskorašnji rivali u regionalnom takmičenju. A to bio jedan od razloga za pet poraza u svih pet utakmica ABA lige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari