Motiv plus na obe strane 1Foto: STARSPORT

Posle ubedljive igre i još ubedljivije pobede u Trentu, košarkaše Partizana očekuje ABA-ligaško gostovanje u Železniku.

FMP je verovatno najprijatnije iznenađenje ove sezone, nekoliko poraza u poslednjim kolima im jesu umanjili šanse da se domognu plej-ofa, ali ne i motivaciju da se do kraja odigra punom snagom.

FMP je do sada dobio svih sedam mečeva u svojoj dvorani, uglavnom su to bile utakmice bez mnogo neizvesnosti, pa čak i protiv favorizovane Budućnosti koja je doduše vodila u prvom delu.

Trener Vladimir Jovanović odlično je skockao ekipu, najefikasniji su u Ligi (1296 poena), igraju brzo i raznovrsno.

Crno-beli u poslednje vreme retko pobeđuju u Železniku, poslednje dve utakmice u ABA ligi su izgubili, a i u KLS se tamo nisu često radovali.

U prilici su da dođu do osmog uzastopnog trijumfa u regionalnom takmičenju, ali verovatno imaju u glavi da su posle sjajne pobede protiv Virtusa, prilično lošije izgledali protiv Cedevite.

„FMP je savladao Budućnost, odigrali su produžetak protiv Zvezde, egal utakmice sa nama i Cedevita Olimpijom… Igraju u ritmu od jedne utakmice nedeljno što im daje mnogo vremena za kvalitetan trening. Kada na to dodamo da su protiv nas uvek maksimalno motivisani, jasno nam je koliko teška utakmica će biti u Železniku. Sa druge strane, imamo i mi svoje kvalitete i svoje adute, pa ćemo se potruditi da ih na pravi način iskoristimo“, rekao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

Plejmejker Nemanja Gordić kaže da će ekipa spremno dočekati tešku i važnu utakmicu.

„Potrebno je da odigramo čvrsto i pametno u oba pravca i da na taj način uvedemo utakmicu u ritam koji nam više odgovara, pa da iz toga tražimo pobedu koja bi nam mnogo značila“, istakao je Gordić.

Raspored i tabela

16. kolo

Cedevita Olimpija – Mornar 17.00

FMP – Partizan 19.00

Budućnost – Mega 21.00

Nedelja

Zadar – Igokea 17.00

Primorska – Krka 19.00

Ponedeljak

Crvena zvezda – Cibona 18.00

1. Partizan 12-3

2. Budućnost 11-4

3. Cedevita Olimpija 10-5

4. Crvena zvezda 9-6

5. FMP 9-6

6. Mornar 9-7

7. Primorska 8-7

8. Krka 6-9

9. Igokea 5-10

10. Cibona 5-10

11. Zadar 4-11

12. Mega 3-12

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari